Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Emzirme & Anne Sütü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - memede uyuma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konumemede uyuma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: memede uyuma
    Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 13:03
merhabalar sevgili anneler,

18 ayına yaklaşan bir kızım var ve 1 ay zarfında sütten kesmeyi istiyorum.memeye çok düşkün ve emerek uyuyor. bu yüzden de kesmek sanırım epey zor olacak.nasıl bir uyutma yöntemi denemeliyim( ayakta sallamayı reddediyor)acaba tecrübesi olan var mı??????? 
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 13:08
Benim kızım 1 yaşına kadar memede uyudu hep,ama 1 yaşından sonra uyumayacaksa memede versem uyumadı..Eğer uykusu gelmişse yatağa beraber yatıyoruz,onun yatakta kendine özel bi yeri var oraya yatarak uyuyo hepLOLkendi yatağına yatıramıyorum uyanıkken..Süt içiriyorsan onu dene bence memeden kesmeden önce memesiz uyumaya alışsa işin daha kolay olurSmile
Yukarı Dön
gulat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 13:15
çok teşekkürler emine denemelere başlasam iyi olacak, tavsiyelerin için sağol...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 13:25
Benimö kızım 20 aylık ve hala emiyoLOLdanaLOLAma ben 2 yaşına kadar diye şartladım kendimi ve 2 yaşına kadar emzirecemBig%20smileKeseceğim zaman benimde tavsilere ihtiyacım olacak sen o zaman tecrübelenecen buralarda ol o vakitLOLLOL
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 14:32
merhaba!benim kızım 14aylıktı.hamile kaldım ve kızımı ayırdım önceleri ikisini beraber emziririm diye düşünüyodum yani çok düşkündü memeye.neyapıcağımı bilemedim tabi vicdan azabıda var çok üzülüyordumCry.ama ayırmak zorundaydım ilk önceleri sadece gece emzirdim 1ay sürdü gündüz aklına gelince dışarı çıkarttım.uykuya gelince ayağımda salladım önceleri zorlanıyosun sonra alışıyor.15aylıktı annem yanıma gelirken sabır taşı diye bişey getirdi.her istediğinde göğüsüme sürdüm zor olsada başardım.istersen sende dene???
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 15:20
emzirmeyi kesmeden once baska sekilde uyumaya alıstır.masal anlatabilirsin. sırtını sıvazlayabilirsin. ben oyle uyutuyordum buyuk oglumu simdi kendi kendine uyuyor yanıma yatırıyorum uyuyunca yatagına alıyorum.
emzirme sayısını yavas yavas azalt emmek istedigi zaman su ver sut ver dikkatini dagalt
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2008 Saat 20:53
aha işte bı konuda çok sıkıntı çekmiş bi anne yan i benCrylütfen bu söleyeceklrime kulak verin ve ben,im çektiklerimi siz çekmeyinConfused

ben oğlumu 2 yaşına kadar emziricem dedim ve öylede oldu,iki yaşını doldurmasına bi hafta kala kestm ,ama benim oğlumda korkunç memeye düşkündü hatta hiç bişey yemiyodu (hoş hala yemiyo)ve en kötüsüde doğduğundan beri memede uyurd,aynen sizin çocuğunuz gibi asla ayakta sallanmayı istemez ısrarla reddersik hala istemiyo,ilk açtığım gün normalde gündüz 1 de uyuyp 3te uyanan çocuk uyuyyamadı,battaniyede bile sallamak istedik çığlık çığlığa ağladı,uykusu var ama uyuyamıyo,sürekli mız mız sürekli ağlakConfusedgece saat 1 kadar uyanık kaldıConfusedConfusedçocuğumun gözleri şişmişti uykusuzluktan ama uyuyamaddı neler denesekteConfusedConfusedbu durum bi hafta ongüne kadar sürdüConfused,en son onu kucağıma alıp tv karşısında reklamları izlerken uyumaya başladı daha doğrusu bayılmaya,hatta ben artık bu çocuk asla gündüz uyumaz gecede 1 inanın bi gece ikibuçuğa kadar uyanık kaldı ama hep huzursuz..
şimdimi ,memeden keseli yaklaşık iki ay olmak üzere ve şimdi çok şükür kendine yastığını alıp,anne uykum var diyip kendiliğinden uyuyo,çünkü hiç bi şekilde hiç bi uyku  şekli ile uymadı asla ,neler neler yapmadımki ,her yolu denedim anlıcanız,en son artık kendi kendine eski rutinine döndü,şimdi sabah sekizde uyanıyo,öğlen 1 gibi uyuyup 3 veya 4 te uyanıyo ,gecede 10 gibi bayılıyo artık,ve inanın  biz bişey yapamadık o kendisi bunu başardı,şimd uyku konusunda bi sıkıntımız yok ,uykum var diyo yastığını alıp uyuyo,şimdi çok rahatım darısı başınızaSmileişte biraz sabırla(hatta biraz değil çok fazla sabırla)herşey yoluna giriyo,iki aydır bende oğlumda çok sıkıntı çektik bu konuda ama şlimdi düzeldi çok şüküürSmile
bundan çıkaracağım ders:kesinlikle bi daha çocuğum polursa memede uyutmucam,aslaaa aslaa aslaaa,emzirip yatağına brakıcam o kendiliğinden uyusun,tavsiye ederimWink

Düzenleyen hilal - 01 Ağu 2008 Saat 20:58
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.