Başlığa bu ne diye tıkladınız mantı ama kayseri mantısı değil de nerenin mantısı acaba ?
Hamur için;
su ( ben süt kullandım çoğunu)
un
tuz
1 yumurta
İçi için;
Kıyma
soğan
maydanoz
karabiber
kimyon
azıcık yağ
Yapılışı hamur malzemelerini kulak memesi kıvamını yakalıncaya kadar yoğuruyorsunuz. sonra hamuru üstünü kapatıp yarım saat dinlendiriyorsunuz.
Bu arada kıyma ince doğranmış soğan maydanoz azıcık yağ karabiber kimyon tuz harcını yoğurun
hamur dinlenince merdane ile açıyoruz zar gibi olmasına gerek yok sonra türk kahvesi fincanı yada büyük çay bardakları varya onunla açtığınız hamuru bölüyorsunuz içlerine küçük misket büyüklüğünde kıymalı içi koyup ikiye katlayıp ay şeklinde kapatıp en son arka uçlarını birleştiriyorsunuz.
Diana yaparken tüm mantıları böyle hazırlayıp dondurucuya koydu ve arkasından bizim mantıları haşladığımız gibi tuzlu suda haşladı yoğurt nane kırmızı biber sosu ile servis yaptı bende şimdi dondurucuya koydum akşama pişecek inşallah.
Ama o zaman ona sorduğumda fırınlayıp poşetlerde de saklayabilirsin demişti
Ben şimdi çıkıyorum okulda işlerim var akşama mantının servis resmini de eklerim
Şimdilik bununla idare edin
Düzenleyen Gülsen - 09 Ara 2012 Saat 12:16