Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - "Mama"ya Başlamak!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum"Mama"ya Başlamak!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedab Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: "Mama"ya Başlamak!!
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 22:00
Kadir Bey,

Oğlum 5,5 aylık. 5 aylık kontrolümüzde boyu 68 cm, kilosu 9.260 gramdı. Doğum kilosu ise 3845. 4 ay kontrolünden 5 ay kontrolüne kadar ( 1 ayda ) 700 gr almış. ( Şİmdiye kadar sadece anne sütü alıyordu, sütüm de yeterli, bir problem yok yani...) Doktorumuz yavaş yavaş meyve pürelerine geçebileceğimizi söyledi. Bir de oğlum gece çok sık uyanıyor son zamanlarda. Emziriyorum uyuyor, belli ki acıkıyor. Doktorumuz kaşık maması önerdi, gece için, sütlü-pirinçli veya elmalı - yulaflı. Eşim de mamaya çok karşı çıkıyor, zaten gelişimi normalken niçin mama verelim ki diyor. Sİzin fikrinizi alabilir miyiz? Mamaya başlamamız gerekli mi?
Geceleri bu kadar sık uynaması beni de çok yoruyor, daha önce çok güzel uyuyordu. Ayrıca doymadığını düşünüyorum, bu da beni üzüyor. Mama kullanmayacaksak bu durumu nasıl çözeceğiz? Yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Saygılar,

Düzenleyen sedab - 03 Haz 2009 Saat 22:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119865
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 10:00
Oğlunuz nerede ise, 11aylık gibi.. Bence aynen devam edin. Ek gıdayı, aç kaldığından şüphe ederseniz  teklif edin. Almazsa, gerek yok demektir.
Yukarı Dön
sedab Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 12:56
Peki gece uyanmaları için ne öneriyorsunuz? Normal midir? Birşey yapmamız gerekir mi?

Düzenleyen sedab - 04 Haz 2009 Saat 13:09
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 13:01
Gece uyanıyorsa, bir şeye ihtiyacı olduğundan( açlık, susuzlık, vs) uyanıyor, şimdilik idare edeceksiniz.Midesi genişleyip, bütün geceyi geçirecek kadar su veya mama stoklamaya başlayınca, uyanmayacak...
Yukarı Dön
sedab Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 13:07
Çok teşekkür ederim kadir bey,

Hocam bir de televizyon izlemeye başlaması  için bir zaman var mı? Bizimki baby tv'yi çok seviyor, ama çevremden 2 yaşından önce tv. izletmenin zararlı olabileceği, dikkat dağınıklığına yol açabileceğini duyuyorum. Bu konuda sizin yorumunuzu öğrenebilir miyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 17:28
Devamlı olarak 2 saatten fazla TV başında kalmazsa, bir zararı olmaz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.