Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - malesef hasta (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummalesef hasta (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesajın Direkt Linki Konu: malesef hasta (ateş)
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 13:17
hocam oğlum 1 yaşında.12 kilo.

pazar günü sabahtan bugüne süregelen ateşi var,calpol veya fitil sonrasında 37,5-38 oluyor.bir de bunları vermesem kaç olur bilmiyorum.dün gece 39,5 gördüm.dolven verip ılık suyla duş aldırdım 38,5 ancak düştü.başka bir şikayeti yok..benim geçen hafta boğaz ağrım vardı sanırım benden geçti.kendi doktorumuz tatilde olduğundan yakınımızda en yada bir hastaneye götürdük.

bize 6 satte 1 ateş düşürücü dolven yada calpol yada fitil kullanın dedi.k değils
klamoks antibiyotik sanırım sabah akşam ve oledro 3 öğün verdi.boğazları iltihaplanmış vücudu savaş veriyor sizden geçmiştir dedi..

kan tahlili istedi,tahlilde wbc 8 yazıyor..çok yüksek değil..ama ateş son hız devam ediyor.

şimdi siz yazılarınızda wbc yüksek değilse antibiyotiğe gerek yok diyorsunuz ya ama ateş varsa antibiyotiğe başlayın da diyorsunuz ben dün başladım ama kafam karıştı ne yapatım devam edeyim mi ?

birde hocam çalışan bir anneyim ve yaşlı annem bakıyor bebeğime,uğraştırmak ve onu korkutmak istemiyorum bu ateşin sonu ne zaman gelir nasıl kesin çözümle düşürürüm,bir yeğenimde 40 günlükken ateşli havale ve zehirli ishal sonucu spastik kaldı..çok korkuyorum.3 gün ve hala ateşli yardımınıza ihtiyicım var.bu arada çok sık hasta olan bir bebek değildir ilk kez ateşleniyor.cevabınız için şimdiden tşk.
Yukarı Dön
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 72
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 13:20
bu arada acele ile yazayım derken türkçeyi katletmişim özür dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 09:31
Çocuklardaki 10 ateşli hastalıktan 8-9'u viral, 1-2 si bakteriyeldir. Viral olan ateşli hastalıklarda, yüksek ateş olmasına rağmen, antibiyotikler gereksizdir, zaten bir işede yaramazlar. Sadece 1-2 ateşli hastalık bakyeriyeldir, onların da basit tipte olanlarının tedaviye ihtiyaçları yoktur. WBC düşük olması viral enfeksiyonu gösterir ve antibiyotiğe rağmen bir düzelme olmayacak. Siz  doktora iyileşmedi diye vıdı-vıdı yaptığınızda, tedavi daha da ağırlaştırılır hatta 10 iğne filan verilebilir. Viral enfeksiyonlarda 4-5 gün ateşin olması normaldir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.