Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lütfen bana yardım edin ! (kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumLütfen bana yardım edin ! (kusma)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 19:20

Çok teşekkür ederim sayın hocam, içimi ferahlattınız .

Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 17:29
İyi akşamlar akşamlar Hocam , süt çocuklarına dişler için sularda flor yok diye flor kullanmayı öneriyorsunuz. Yalnız biz bulunduğumuz yer itibariyle çeşme suyu içmiyoruz ve damacana kullanıyoruz. Bu suların içinde flor zaten var . Bizim yine de ayrı bir şekilde flor vermemeiz gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119470
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 12:25
0-2 yaş çocukların alması gereken Fluor miktarı günlük, 0.25mg. dır. Bu miktar Fluor alacak kadar su içebiliyorsa, olabilir. Şisenin üstündeki miktara bir bakın, size kaç litre içmesi gerektiğini söyler.
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 15:17

HocamElSalla benim kızda 7,5 aylık hala diş yok abiside ilk 9 aylıkken çıkarmıştı acelemizde yok. fluor kullanayımmı ? Nedir ismi ? daha önce hiç kullanmadım duymuştum arkadaşlarımdan ama bir yerlerden bunların pek yararlı şeyler olmadığını okumuştum.Dişlere leke vs yapıyormuş. Cevabınızı bekliyorum ona göre eczaneye koşcam SupermenSmile

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 21:13
Zymafluor tablet 0.25mg. İki yaşına kadar hergün 1 tablet, 2-4 yaşlarda 2 tablet, 4-11 yaş, 4 tablet veriyoruz. Eğer muntazam diş fırçalayan çocuk ise, 3 tablette olur. Süt ve sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra veriyoruz.Belirttiğim dozların üzerinde alırlarsa, dişlerde leke yapabiliyor.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2009 Saat 11:15

Kadir bey, oğlum 6 yaşını doldurdu. şu ana kadar hiç dişleri için hiçbirşey kullanmadık. Dişleri gayet iyi. fakat yaşıtlarına göre daha geride. Mesala yaşıtlarının üst ön dişleri çıkmışken onun sadece alt iki dişi çıktı.(allttaki fotoğrafta gösterdiği gibi..Smile)  pek peynir yoğurt yemiyor sadece günde 2 bardak süt içiyor. sizce bu yeterli mi?

Bu tabletten kullanmam gerekir mi?
saygılar..

Düzenleyen sengul - 19 Eyl 2009 Saat 11:17
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2009 Saat 10:17
Dişlerin çıkma ve değişme zamanları soya çekimdir. Canları ne zaman isterse o zaman çıkar veya değişirler. 12 yaşını bitirene kadar Zymafluor 4 tablet almasında fayda vardır. Sütlü gıda toplamı, 500ml.'nin altına inmesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.