Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lekeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlekeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
heval Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heval Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2015 Saat 22:12
Hocam neyse ben size gelismeleri anlatayim universitede yardimci docente cocugu goturdum cildiye bolumu bana bunun atopik  dermatit ve alerjik bir durum oldugunu cocugu surekli nemlendirmem gerektigini ve bunun icin vazelin kullanmami cok kasintisi oldugunda allerset yarim olcek onerdi.                               2. Ordan alerji bolumune gittik testler yapildi kan alindi yumurta alerjisi cikmadi ama cocuk yogurt ve beyaz urunleri reddettigi icin bununla ilgili alerjisi olabilir dediler ve cocuguda benide diyete tabii tuttular sut urunleri sonucu sali gunu cikacak ama siz yinede baslayin dediler.simdi size test sonuclarindan bahsedeyim.  Crp.3.19. TotaligG.4.91.  Total igM.0.464  total igA.0.271.   Total.igE.3.2.      Eo.0.63 deger(0.0-0.5arasi) durum boyle hocam sizce diyet dogrumu alerjik olabilirmi
3.Birde hocam bu cocuk hep kabiz alwrjinin seyrinde genelde kaka mukuslu olmazmi

Düzenleyen heval - 02 Eki 2015 Saat 22:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2015 Saat 02:21
Allerji: Palavra...
Allerji hicbir zaman; kabizlik veya ishal yapmaz..
Diyet hic bir ise yaramayacak.
Yukarı Dön
heval Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heval Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2015 Saat 22:06
Hocam haklisiniz alerji testlerinde hicbirsey cikmadi bizde diyeti biraktik.sut yukleme islemini yaptirmak istemiyorum.tabi bana hic birsey cikmasada sonuclarda yine alerji olabilir diyorlar.bu arada birde krup oldu sizin dediginiz gibi dekort igne yaptirdik ve balli limonlu suyla devam ediyoruz.                              1: hocam yinede bu cocuk hic uyuyamiyor surekli kivraniyor gercekten alerjik bir durumu mevcutsa biz nasil anlariz bunu ve ne yapmaliyiz.  2:sirtindaki lekeler icin egzama dediler sadece nelendiriyorum hem bu lekeler hemde krup hastaligi yine temelinde alerji mi var hocam.  3: sadece egzama icin nemlendirmem yeterlimih
Yukarı Dön
heval Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heval Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2015 Saat 22:23
Confusedhocam birde lekeler icin beni faceden kabul ederseniz heval yıldırım yılmaz  resimler orda var
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2015 Saat 20:03
Onlar, DERLER... Zira, her hastaliga Allerji'den baska bir teshis koymasini bilmezler.
Bu yaslarda allerji olmuyor. Kac defa anlattim!   Allerji olusabilmesi icin, o madde ile belirli bir sure temas gerekir... Ama Turk doktorlari her seye Allerji derler ama allerjinin, "A"sini bilmezler.. Mesela, Penisilin allerjileri ASLA ilk ignede ortya cikmazlar, senelerce, yapila yapila, eriskin yaslarda ortaya cikarlar.. Turk doktorlarida, " -Ilk igne, Test ile olsun " diye ahkam keserler.. Halbuki Penisilin allerjisi son ignede olur, boyle allerji gelismis bir sahis, TEST DOZU ile bile OLUR..
Allahtan artik, Sentetik penisilinler cok saf olduklarindan, eskisi gibi allerjiler gorulmuyor..
Lekeler onemli degil, ugrasmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Eki 2015 Saat 20:30
Yukarı Dön
heval Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heval Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2015 Saat 08:30
Tesekkur ederim hocam

Yukarı Dön
heval Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heval Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2015 Saat 11:35
Hocam erenin egzamasi cok ilerledi butun vucut kabar kabar kasintidan uyuyamiyor bol bol nemlendiriyorum faydasi yok sadece allerset surup ve kortizonlu krem surunce rahatliyor ama bir iki gun sonra tekrar ayni alerjiden kaynaklanmiyormu sizce ne yapmaliyil
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2015 Saat 17:56
Kontakt Dermatit olabilir. Camasirlari ve yatak takimlari yikandiktan sonra iyi durulansin ve utulensin..

Kullandiginiz sampuani degistirin. Dokuntulerine; Ultralan pomat surebilirsiniz, "Fluoro kortizon" oldugundan, digerleri gibi; ciltten emilimi ve sistemik etkileri yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.