Yarım kilo dolmalık pirinç
1 orta boy lahana
3 domates
Yarım demetten az maydanoz, taze nane ve yeşil soğan
Baharat
1 diş sarımsak
Tuz / yağ
1 orta boy soğan
yarım kaşık biber salçası
Yarım limon
Lahanaları haşlayın. Büyük bir yüzgeçe haşladığınız lahanaları çıkarın, süzülsün. Pirinci yıkayın ve suyunu süzdürmeye bırakın. Bir yandan da domateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Yeşillikleri de yıkayıp doğradıktan sonra soğanı da doğrayın. Limonun suyunu, yağı, tuzu, salçayı, baharatları ve ince doğranmış sarımsakları da ekleyip karıştırın. Tencerenin altına küçük lahanalardan koyun. Sardıklarınızı tencereye dizin. Bittikten sonra üzerine bir tabak kapatın ve tabağı yarılayacak şekilde su koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin...
Hazır hatırlamışken ekleyeyim dedim, sağol yasmin hatırlattığın için. Sürekli aklımda ama bir oturup bir kalkıyorum