Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KUSMAAAA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKUSMAAAA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesajın Direkt Linki Konu: KUSMAAAA
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 22:10
HOCAM KIZIM 3 YAŞINDA. 3 GÜNDÜR GRİP VE BALGAMLI ÖKSÜRÜĞÜ VAR VE HER ÖKSÜRDÜĞÜNDE KUSUYO.BAZEN KUSMASI HİÇ DURMUYO. Bİ YUDUM SU İÇSE HEMEN KUSUYO.BUGÜN DE NE YEDİYSE KUSTU VE NEFESİ TIKANDI. NEFES VERİRKEN ISLIK SESİ VARDI. DOKTORA GÖTÜRDÜK. PREDNOL 20 AMP YAPTILAR VE 3 TANE VENTOLİN NEBÜL VERDİLER.  DOĞRU BİR TEDAVİ OLMUŞ MU?
BİR DE HOCAM, KIZIM PEREBRON SRUBU İÇEMİYO.KUSUYO. DR PEREBRON SANTRAL ETKİLİDİR VERMEYİN DEDİ. HOCAM İYİ BİR BALGAM SÖKTÜRÜCÜ İSMİ VERİR MİSİNİZ? KUSMAYI DURDURAMIYORUM. METPAMİD SRUP VERSEM UYGUN OLUR MU?
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 22:33
HOCAM REÇETEYE  SADECE VENTOLİN SRP YAZDI DR. TEŞHİS BRONŞİOLİT DEDİ. İLACI ALDIM AMA VERMEDİM. VERİYİM Mİ?
EŞİM ALERJİK ASTIM HASTASI. KIZIMDA OLCAK DİYE KORKUYORUM. DAHA ÖNCE HİÇ BU KADAR KÖTÜ OLMAMIŞTI. ASTIMDAN KORUMAK İÇİN NAPMALIYIM?
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 23:51
HOCAM HASTANEDEN GELELİ 3 SAAT OLDU VE KIZIMDA NEFES VERİRKEN ISLIK SESİ YİNE BAŞLADI. VE YİNE HIZLI HIZLI NEFES ALIYOR. NAPMALIYIM?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2012 Saat 06:25
Sanki agir Astim hastasi imis gibi tedavi yapilmis, ama Astim ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok. Bronsiolit ise, bu durum nezlenin akcigere inmis seklidir, Perebron'dan baska bir ilaci yoktur. En iyi balgam sokucudur. Astim olmayi onleyen bir tedavi yoktur.  Zaten Astim'in tedavisi de yoktur. Yapilan tedaviler sadece rahatlik saglar, hakiki astimlar hayat boyu surer.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2012 Saat 10:23
hocam bu sabah da soluk hızı arttı. sırtını dinlediğimde nefes verirken ıslık sesi net duyuluyo. ventolin sruba başlamadım. vermeli miyim? genel durumuda çok halsiz.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2012 Saat 14:42
hocam utanıyorum artık yazmaya ama kızımıda halsiz görünce orasını burasını dinliyorum.
nefes verince ıslık sesini  duyuyorum alırken ses yok. solunum sayısı hızlı. sürekli ıhlıyıp tıslıyo.göğsüne bakınca karnında ya da diyaframda sıkışma görülüyo.(bu bronşite uyuyo)
ama 3 günlük gripten sonra oldu ve balgamlı( bu da bronşiolite uyuyo)
ben serum fizyolojik, bal-limon,cold mix kullanıyorum. bi de zeytinyağını göğsüne sürüp sıcak havlu koyuyorum,perebronu veremiyorum kusuyo.balgamıda çok.bal-limon tek başına yeterli olur mu balgam sökmede? başkada bişiy kullanmıyorum. ventolini kullanmak içinde sizden onay bekliyorum. kullansam nefes verişi düzelir mi acaba? bide sıcak banyo iyi gelir mi ya da dahada sıkıştırır mı? teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2012 Saat 23:43
Gogusunu dinlemedan kesin bir bilgi vermem imkansiz. Denemek icin Ventolin verin bakalim farkedecekmi. En azindan zararli degil. Sicak banyo iyi gelir.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 14:58
hocam benim kızım ballgamdan dolayı çok kusuyo ve durmak bilmiyo bazen, yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu kusma akciğeri temizlemiyo. o halde metpamid versem olur mu?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.