Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
£ym£n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve ateş
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 11:47

Merhaba hocam ,

6 ay 20 günlük bir oğlum var.Günlük beslenmesi sabah kahvaltı,11.00 de meyve püresi,14.00 de sebze püresi,16.00 da yoğurt,20.00 de muhallebi şeklinde aralardada emziriyorum.

Bizim sorunumuz ilk gün meyve püresini yedikten sonra ağız dolusu fışkıraak kustu çok korktum,sonraki gün çorbasından sonra,sonraki gün kahvaltısını bitirdikten sonra,ve en son dün yine meyve püresini yedikten sonra tarif ettiğim şekilde kusup ne var ne yok çıkarttı.Aç diye düşünüp tekrar bebe bisküvisi meyve verdim onuda sorunsuz yedi ama arkasından çıkardı.
Hafifte ateşi vardı doktora götürdük kuması için fitil verdi sabah akşam ver dedi,yalnız kafamı karıştıran bağırsakları çok hareketli kusması bundan ateş 38 i geçerse bir antibiyotik yazdı bağırsaklarında iltihap var ver dedi.
Oğlum dün tartıldığında kıyafetleriyle 9,100 gr geldi boyu 72 cm .şu anda ateşi 37,7 ne yapmalıyım hocam antibiyotik vermelimiyim ?

Düzenleyen £ym£n - 27 Tem 2009 Saat 11:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120274
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 18:11
Beslenme şekliniz normal de, acaba miktarlarmı fazla?? Bundan sonra yarım porsiyon verin ve kusmalar kesilirse,  azar azar arttırın. Barsaklarda iltihap olmaz. İçinde "kaka" olan bir şey nasıl mikrop kaparmış??? Barsak hareketlerinin artması, ishal işaretidir. Belki arkadan ishal gelecek. Bazan bu arazlar, çok yediği zamanda görülür ama arkadan ishal gelmez.
Yukarı Dön
£ym£n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 18:36

Evet hocam galiba biraz fazla yemişti ama ateş,hapşırık ve öksürükte var üst solunum yolları enfeksiyonu geçiriyor demişti doktor onu anladımda iltihap işini anlamamıştım iyiki size danıştım yoksa antibiyotik verecektim boşuna ateşi 38 i buldu bugün..

Alttan 2 diş çıkardık böle sorunlar olmadı ama acaba diş yaparmı böle arazlar gece hiç uyanmazken gece defalarca ağlayarak kalkıyor..

6.ay kontrolünde 8,260 gr 71 cm gelmişti kilosu boyuna göre persentil hesabında hep düşük çıkıyor,gelişimini değerlendirebilirmisiniz ?

kıymetli vaktinizi bizlere ayırıyorsunuz çok teşekkürler hocam ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120274
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 09:34
7 aylık çocuk gibi...
Yukarı Dön
£ym£n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 11:33
sağoLun hocam teşekkürler  KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.