Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma, ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma, ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma, ishal
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2017 Saat 17:31
Hocam arkadaşımın oğlu 29 ekim 2012 doğumlu. Pazar gecesi ateşle başlamış durumu. Ateş düşmüş Pazartesi kusma ve ishal de eklenmiş. Pazartesi yapılan tahlili gönderiyorum. Doktor motilium ve klamoks antibiyotik vermis o gün iki tane serum takılmış. Çarşambadan beri kusma olmamis ishal ve mide bulantısı devam etmiş. Bir de bacakları yüzü ve avuç içinde ara ara görünüp sönen ele gelmeyen kızarıklıklar da oluşuyormuş pazartesi günunden beri. Bugün tekrar götürmüşler doktor kızarıklıklar için birşey diyemiyorum tam emin olamadım eğitim araştırmaya yönlendireceğim demiş ve tekrar serum takılmış şimdi. Kan tahlili yeniden yapılmış. Onun sonucu çıkınca onu da göndereceğim. Şimdi pazartesi yapılan tahlili gönderiyorum: https://i.hizliresim.com/qJZZNB.jpg

Hiçbirşey de yemiyor sadece su içiyormuş. Ne tavsiye edersiniz?

Bugün ki tahlil sonucunda da wbc 18 , crp ise 60 çıkmış. Antibiyotik aldığı halde wbc neden düşmemiş olabilir?
Bugün ki tahlil: https://i.hizliresim.com/ZOPyk0.jpg

Düzenleyen esya - 07 Ara 2017 Saat 18:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2017 Saat 04:48
Virutik enfeksiyon, tabiiki dusmez. Bosuna Antibiyoitik veriliyor..
Yuz bin kere anlattigim icin cevap yazmadim...
ATES + Agizda koku + Dil ustunde pas tabaksi yoksa, antibiyotik gerekmez..
Bir daha bu konuda sual sormayin.. Bikkinlik verdi!!
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2017 Saat 06:41
Hocam ilk sayfadaki wbc değerlerine bakınca değeri yüksek geldi. Neye göre değerlendirme yapacağız biz? Yoksa ben de virütik olduğunu söyleyecektim arkadaşa. Doktor da eğitim araştırmaya gidin deyince iyice endişelendik. Siz de haklisiniz ancak doktorlar da ümitsiz vaka gibi yaklaşıp panik yaptırıyor tek çıkış kapısı sizsiniz. Kusura bakmayın vaktinizi aldık.

Düzenleyen esya - 08 Ara 2017 Saat 06:48
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2017 Saat 13:17
Hocam kızmayın nolur. Durumu nedir bir türlü anlayamadılar çocuğun.

Hocam kızıl olduğunu söylemiş doktor. Eğitim araştırmaya yönlendirmiş emin olamayınca. St rep  pozitif çıkmış. Çilek dili görünümü de olmuş. Döküntüler ara ara yoğunlaşıp azaldığı için kızılin başka bir türü denilmiş. Eğitim araştırmada kawasaki den şüphelenmişler ama o olmadığına kanaat getirmişler sonra. Kawasaki de wbc yükselir mi ya da strep  pozitif çıkar mi? Şuan kızarıklıklar hala varmış. Daha doğrusu bir oluşup bir sönüyor diyor arkadaş. 

Antibiyotiğe devam ediyorlardı. Bugün okula gitmiş biraz iyi hissedince ama okuldan aramışlar tekrardan ateşi var diyerek. Hocam arkadaşın kafasını çorba yapmışlar sagolsunlar. Şaşırmış durumda ne yapacağını. Kimse net şudur demiyormuş durumuna.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.