arkadaslar bızım memlekette bıber,kabak,salatalık ve patlıcan yazdan içi oyulur ve kurutulur.cogu memlekette bıber ve patlıcan bılınıyor ama salatalık ve kabak bılınmemekte.
sımdı ben kısın daha cok yaptıgımız bu yemegın tarıfını verecegım. once kurutluklar haslanır bıraz yumusayıncaya kadar.ben kabak ve salatalıgı bırlıkte bıberı ayrı yanı onlar sudan cıktıktan sonra aynı suya atıp haslıyorum.
haslandıktan sonra dolmanın iç malzemesı hazırlanır.
ölçü veremıyecegım cunkı goz kararı yapıyorum ama pratık olarak kurutluk tanesı kadar yemek kasıgı dolusu pirinç kullanılabılır.
o pirinçi cok az suda haslıyorum bır ıkı dakıka kadar sonra yıkıyorum.
bıraz yaglı kıyma et. orat boy ıkı sogan . tuz
bıraz maydanoz
baharat olarak karabıber ,kırmızı bıber ,bıraz reyhan kurusu varsa eger. bır yesıl bıber ve domates dogruyorum ve en sona sıvıyag ve salca ozellıkle domates ve bıber salcası karısık olacak. yagı tavaya koyup salcayı sıcak yagda ozeyecegız.
sonra bu karısımları elımızle harmanlayıp kurutlukların içine dolduracagız.ustten bır parmak eksık dolacak yoksa pirinçler sıser ve dısına cıkar.
bıraz uzun oldu ama tarıf boyle