Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
suzi
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
|
Konu: KURU İNCİR REÇELİ Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:27 |
Malzemeler:
3 kg kuru incir
1,5 kg şeker (1 kilo incir için 500gr şeker)
2 litre su
Yapılışı:İncirin her biri 4-5 parça bölünecek,su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek.İncir suyunu çekene kadar pişirilecek ve dibi tutmasın diye karıştırılacak.
Gerçekten değişik bir reçel oluyor,tatlı niyetine de yenebilir.Adana ve Osmaniye tarafında çok yapılır.Özellikle yiyeceğiniz kadarını tereyağıyla birlikte biraz tavada pişirirsenizde güzel oluyor.Yanlız kilo alıyorum diyenlere hiç tavsiye etmem;çünkü çok iştah açıyor.
AFİYET OLSUN....
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:32 |
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak?
|
|
suzi
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:38 |
reyyan Yazdı:
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak? |
Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.
Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:56 |
suzi Yazdı:
reyyan Yazdı:
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak? |
Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.
Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.
|
tamam tatlım,çok teşekkür ederim
|
|
elcinim
Altın Üye
Puanlar: 2976
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 00:01 |
ellerıne saglık ben hıc recel yapmadım hayatımda cılek ve vısne recelını cok severım.ama vaktım olunca bunuda denıcem
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 00:24 |
Hemen sık kullanılanlarıma aldım. Bayılırım incir reçeline. Yaş inciri sevmem. Yeşil yeşil öleee
Eline sağlık canımmmmm
|
|
suzi
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 17:32 |
|
|
suzi
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 17:37 |
Evet canım,yeşil incirin yapımı da zor diye duydum.Ama kıvamı iyi olursa ben severim.Şimdi evimde yeşil var,hazır alındı.Yanlız içine gliserin katılıyormuş,katı olsun diye duydum. Sana da afiyet olsun,yanlız tereyağında bir kere olsun yap,harika bir tadı oluyor.
Düzenleyen suzi - 25 Oca 2008 Saat 17:37
|
|