Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Reçeller, Marmelatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KURU İNCİR REÇELİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKURU İNCİR REÇELİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Konu: KURU İNCİR REÇELİ
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:27

Malzemeler:

3 kg kuru incir
1,5 kg şeker    (1 kilo incir için 500gr şeker)
2 litre su

Yapılışı:İncirin her biri 4-5 parça bölünecek,su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek.İncir suyunu çekene kadar pişirilecek ve dibi tutmasın diye karıştırılacak.

Gerçekten değişik bir reçel oluyor,tatlı niyetine de yenebilir.Adana ve Osmaniye tarafında çok yapılır.Özellikle yiyeceğiniz kadarını tereyağıyla birlikte biraz tavada pişirirsenizde güzel oluyor.Yanlız kilo alıyorum diyenlere hiç tavsiye etmem;çünkü çok iştah açıyor.

AFİYET OLSUN....

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:32

canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinApprovemutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker  demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak?ClownClown
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:38
Orjinalini yazan: reyyan reyyan Yazdı:

canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinApprovemutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker  demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak?ClownClown

Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.

Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 23:56
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

Orjinalini yazan: reyyan reyyan Yazdı:

Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.

Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.

tamam tatlım,çok teşekkür ederimApproveClown
Yukarı Dön
elcinim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2976
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 00:01
ellerıne saglık Clap ben hıc recel yapmadım hayatımda Confusedcılek ve vısne recelını cok severım.ama vaktım olunca bunuda denıcemClownClown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 00:24
Hemen sık kullanılanlarıma aldım. Bayılırım incir reçeline. Yaş inciri sevmem. Yeşil yeşil öleeeDead
Eline sağlık canımmmmmClown
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 17:32
Orjinalini yazan: elcinim elcinim Yazdı:

ellerıne saglık Clap ben hıc recel yapmadım hayatımda Confusedcılek ve vısne recelını cok severım.ama vaktım olunca bunuda denıcemClownClown

Afiyet olsun canım...ApproveApprove
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 17:37
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Hemen sık kullanılanlarıma aldım. Bayılırım incir reçeline. Yaş inciri sevmem. Yeşil yeşil öleeeDead
Eline sağlık canımmmmmClown

Evet canım,yeşil incirin yapımı da zor diye duydum.Ama kıvamı iyi olursa ben severim.Şimdi evimde yeşil var,hazır alındı.Yanlız içine gliserin katılıyormuş,katı olsun diye duydum. Sana da afiyet olsun,yanlız tereyağında bir kere olsun yap,harika bir tadı oluyor.ApproveApprove

Düzenleyen suzi - 25 Oca 2008 Saat 17:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.