| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
MÜJGANELİF
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
|
Konu: kulak Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 09:49 |
|
iyi günler dr bey.kızım 42 aylık 8 aydır kreşe gdiyor.4 ay önce sol kulağının zarı patlamıştı ve kbb de tedavi gördü düzeldi.dünde yatağa sağ kulağının biraz aktığını gördüm.gecede hafif ateşi çıkıyordu gündüz yok.kulak ve çevresi kıpkırmızıydı.doktor augmentin 400 sabah akşam 1 ölçek,sudafed sabah akşam yarım ölçek 2-3 gün kullan dedi,birde dolven kulak ağrısı için verdi 8 saatte ver dedi.daha önceki tedavide zinnat vardı bişey farkedermi?birde 7 gün kullan dedi antibiyotiği.ne yapmalıyız sizce?bu kulak meselesinden de bıktım gerçekten.hasta olunca neden hemen kulağı akıyor acaba?yine zar delindi heralde.bana ne nerirsiniz bu tedavi doğru değilmi?teşekkürler..
|
 |
MÜJGANELİF
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 10:09 |
benim anlayamadığım şey antibiyotik gereksiz ise neden veriyorlar hocam?yazık değilmi çocuğuma dün akşam ve bu sabah içirdim ben.hemen bırkayımmı sadece iliadin bizi tedavi edermi?artık çok rahatsızım korkuyorum ben doktorlardan.sizin yazılarınızı okuyunca antibiyotik gereksiz gibi anladım.ne gibi durumda gerekli peki?kulağı ağrıyor gece ateşi çıkıyor çok değil ama birde kulak akmıştı şu anda akmıyor.ne yapayım?iyiki varsınız...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119574
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 18:20 |
|
Kulak agrisi ile beraber ateside olursa antibiyotik gerekebilir. Daha kulagi akmadan ilk agri sikayetinde Iliadin kullanmaniz gerekir. Gereksiz antibiyotik isine gelince, halk istiyor, doktor veriyor. Bu kadar basit. Ben vermedigim icin kac hasta bana kizmis ve beni birakmistir, biliyormusunuz. Hele birde diger doktorlarin gazi ile iyice ofkelenenleri bir bilseniz. Bu hastalarin bir kismi yaptiklari hatayi anlayip bana geri donduklerinde bu doktorlar hakkinda anlatiklarini bir duysaniz, akliniz sasar. Benim yerine baskasi olsa bunlari mahkemeye verir. neyse..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2012 Saat 03:35
|
 |
MÜJGANELİF
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 09:15 |
|
kulağım ağrıyor dediğinde akmıştı zaten ama kurudu şu anda augmentini kullanıyorum sudafedi kullanıyorum ağrısı olursada dolven veriyorum.uyguladığımız tedavi doğrumu?bunları 7 gün kullan dedi doktor.inanın sizden cevap almadan içim rahat etmiyor.size çok inanıyor ve güveniyorum.iyiki varsınız..iyiki yanımızdasınız..herşey için teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 17:54 |
|
Sudafed'i kullanmayin. Antibiyotik icin emin olmadigimden, kesin bir sey soyleyemiyorum, madem basladiniz devam ediniz.
|
 |
MÜJGANELİF
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 09:44 |
|
hocam kızım için ilacı 5 gün kullandıktan sonra kbb uzmanına gittik.her iki kulağında sıvı var dedi ve sudafed verdi şurup bitene kadar kullanın dedi.auğmentinede 5 gün daha devam edin dedi toplam 10 güne tamamlayın dedi.kızımın genel durumu bakınca bişey yok ama sadece iştahsızlık var.1 haftadır doğru düzgün yemiyor.bu sudafed kulaktaki sıvı içinmi veriliyor?kullanmasak kendiliğinden geçecekmi bu sıvı?ayrıca yine geniz etinin büyüklüğünden ve alınması gerektiğinden bahsetti.burnundan kamera ile baktı ve %85 kapalı dedi.kulaktaki sıvıyı takip edip operasyon yapmak gerek dedi.bu gittiğim hastane sadece kbb üzerine bi yer.bize bakan doktor op.dr. ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız şaşmış durumdayız yine? birde gece öksürük çok olduğu için göğsüne vick sürüyorum ama hep sayıklıyo gece.acaba sürmesemmi?teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 03:39 |
|
Sudafed etkisi ile orta kulaktaki sivi koyulasacak ve "Glue" dedigimiz koyu jole halini alacak, ve cerrahi yontemle alinmasi gerekecek. O sivi orada zaten devamli salgilanan ve orta kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan bir sividir. Normalde Oztaki borusundan bosalir, nezle sonucu Oztaki borusunda odem olusursa akamaz ve birikir. Bu sebeple "kurutma" tabiri sadece doktorun cahilliginin seviyesini gosterir. Sadece benim anlattiklarimi yapin.
|
 |