Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak kızarıklığı damla
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak kızarıklığı damla

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak kızarıklığı damla
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 05:54
Hocam selamlar, geçen gün atesli hastalık başlığıyla bir mesajı bırakmıştım. Sağolun cevap verdiniz, biz Kanada da yasiyoruz 3 yaşında ki kızımiz 2 güne yakın 39-40 ateş ile yattı. 3.gun halsizliği gitmiş 36.9 ile uyanmıştı. O günde önceden aldığımız bir doktor randevumuz vardı, gitmişken kulaklarını görsün, bir dinlesin rica ettik. Sağ kulakta kirmizilik var diyerek bir ciprofloxacin/dexamethasone kulak damlası ve damlan kullanılıp geçmez ise amoxcilin suspansiyon reçete etti. Ben sziden okuduğum kadarıyla bunun doğru bir şey olmadığını dusunuyorum ancak biz 3 gün hastalık sonrası çarşamba günü hafif öksürükle kreşe bıraktık. Bugün itibariyle tekrar 38.5 ateş ve halsizlik artı iyileşme göstergesi olan öksürük, dolu burun devam ediyor. Bu kulak damlasını kullanmayı dusunmuyorum. Bir damlalik alıp iliadin e yakın içerikli bir nasal spreyi kulakta kullanmalımıyım? Sanıyorum bu antibiyotik olayı sırf bizim ülkeye has bir şey değil, tabi ki o seviyede kortizonlu spreyler, nefesi açıcılar havalarda uçmuyor ama kendi doktorumuz olmaktan başka çare yok gibi. Eksik olmayın başımizdan, tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119056
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 4 Dakika önce Saat 21:24
SAKIN,SAKIN; kulak agrisi olmayan bir cocukta; "kulagi kizarik" soytariligina kanmayin. 
SAKIN, agrili kulaga hicbir sey damlatmayin. 
Iliadin orada bulamazsiniz. Kulak agrisi OLURSA; Otrivine olabilir, spreyini damlalikli bir siseye bosaltip
 kullanin. 
O "doktor" hangi ulke orijinli, bir de onu arastirin!!
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 8 Dakika önce Saat 02:20
Doktor Kazak sanırım hocam:), evet iliadin değil ama 0.05 hydrochloride içerikli herhangi bir nasal spreyi damlalığa koymayı düşündüm. Yani ne olursa olsun kulağa herhangi bir şey damlatılmayacak. Kulakta ağrı olursa ne yapacağız hocam peki? Özür dilerim anlayamadım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119056
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Saat 34 Dakika önce Saat 02:54
Kulak agrisi oldugunda, damlayi kullanacaksiniz.
Bugunden geriye giderek yazilarimi okuyun.
Eski "Demirperde" doktorlarina ASLA guvenmeyin. 
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Saat 29 Dakika önce Saat 04:59
Teşekkür ederiz hocam. Artık bir başka doktor bakalım ama inanın çok zor. Pazar günü başlayan pazartesi 40 derece olan ateş gün içerisinde değişerek devam ediyor hocam. Sabah bir şeyi yok ama akşamları 38.5 ölçüyorum çarşambadan beridir. Bu kaç gün daha sürebilir hocam? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.