Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak iltihabi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak iltihabi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meydi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak iltihabi
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2013 Saat 13:08
Merhaba kadir bey,
Ocak ayinda 4 aylik kizim nezle sonrasi orta kulak iltihabi olmustu.doktor 10 gun antibiyotik kullanimi onermisti.sonrasinda agzinda pamukcuk olunca size danismis ve antibiyotigin sonucu oldunu ogrenmistim.su. An kizim 6 ayi tamamladi ve yine nezle sonrasi atesi yukseldi.doktorumuz kulak zarinda matlasma var iltihap baslangici demek dedi.yine antibiyotik verdi,bir de gifrer.ben size danismandan kullanmak istemedim.
3 ayda 2 kez kulak iltihabi normalmidir.bagisiklikla ilgili sikintisi olan cocuklarda sik kulak iltihabi olur diye okudum internette.atesi suan 38.5 civarlarinda ama ates dusurucu verince dusuyo.6 saat sonra tekrar cikiyo.pedifen ve calpolu donusumlu 6saatte bir versem cok mu olur?8 kilo ve 71 cm suan.
Bir de ablamiz var okula giden surekli hasta ve bebegi cok opuyo. Bunun etkisi olabilir mo acaba?detayli tetkik gerelir mi?
Simdiden tesekkurler.cevabinizi bekliyorum.saygilarla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 01:15
Agrisi yoksa, yeri-gogu yikmiyorsa, Orta kulak teshisi; ufurukten.... Sakin orta kulak iltihabi oldugunda bile antibiyotik kullanmayin... Ates ile ugrasmayin, sakin "donusumlu" ates dusurucude vermeyin... Tabiiki ablasindan aliyor ama iyi tarafi, ufaklik simdiden "mikrop kolleksiyonuna" basladigi icin, ablasi gibi okulda cok hastalanmayacak...Tahlil filan gerekmez.
400gram fazlasi var, boyu; 6cm fazla..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Mar 2013 Saat 19:33
Yukarı Dön
Meydi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 15:24
Cok tesekkur ederim doktor bey.kizimin atesi dustu,sizin dediginiz gibi sntibiyotik vermedim,ama bugun kontrolunu yapan doktor kulak zari hala mat dedi.ne anlama geliyor bilmiyorum.burnunu acik tutun antibiyotige devam dedi ama biz bastan beri kullanmadik.fakat kizim bu son bir haftada 100 gr.kilo vermis,normal mi hastaligina mi bagli acaba?bir de dis cikariyor ondan zayiflamis olabilir mi,yemek duzenini degistirelim mi acaba?son olarak iliadini sik araliklarla kullanmamizin zarari olur mu onu sorcaktim.
İlginiz icin cok cok tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 19:35
Ufurmeye devam ediyor... Siz bildiginizi yapin. 100 gram kayip, bir sey degil. Disler hastalik veya kilo kaybina sebep olmazlar. Uydurma bilgidir.
Iliadin'i 3 gun kullandiktan sonra 1 gun dahi ara verdiginizde, tekrar kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.