Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak boğaz sorunsalı ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak boğaz sorunsalı ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak boğaz sorunsalı ?
    Gönderim Zamanı: 03 Tem 2012 Saat 15:22
19 aylık 12 kg 84cm bir oğul annesiyim.
1 ay kadar önce boğaz enf. oldu ateşli.suprax kullandık 10 gün.
çocuk tam iyileşti derken 10g ün sonra ağzında pamukcuklar belirdi.dr a gittik.
boğazda ve kulakta iltihap olduğu söyledi.agumentin verdi.7 gün sonra kont. gelmemizi istedi
7 günü doldurup gittiğimizde ise boğazın iyi olduğunu sol kulakta hala ilt. olduğunu söyledi.
zimaks yazdı bu sefer serum fiz. eşliğinde.7 gün sorna yine kont.
7 günü doldurdğumuzda ise grip ve öksürük ve yine baş gösteren pamukcuklar eklendi şikayetlerimiz arasına.
zimaksı 3 gün daha verip 10 güne tamamlayalım dedi peditusu 5 güne tamamlayalım ve deposilin iğne yaptırın yarım doz dedi.öksürügede asist şurup verdi  gündürde sabah ve akşam olmak üzere onu kullanıyorum.ve normlade sümük yapısı sakı gibi uzayan bi akıntıya dönüşmesine rahmen.uykuya yattığında burnun içinde çok sıvı ve bol miktarda sümük varmış gibi şıkırtılı bi ses geliyo ve burnundan nefes alamıyor.
ve 2 yaşına kadar bir daha hastalanırsa immünolojiye göndericem sizi dedi.
deposilinden korktuğum için.şehir dışında olan  tanıdığımız bir çocuk dr unu aradım.deposilini yaptırma dedi.antb. peditusu kes dedi.gentagut kulak damlasına başla dedi günde 3 kez 2 şer damla dedive he iki dr da vitamin ilacına başlattı.
.çocuğugun bağışıklık sisteminde sorunmu var.immünoloji falan .korktum açıkcası.bu ağız yaraları neden geçmiyo. çocukta artık ilaç içmekten nefret etti.cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiiden teşekkürederim

Düzenleyen 2yengec - 04 Tem 2012 Saat 23:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118078
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 05:29
Yooo, cocukta bir sey yok... Sorun doktorlarinizda ve onlara inanan sizde..
Hadi ilk enfeksiyonunda "antibiyotik' gerekli idi diyelim... Ikinci sefer; Augmentini veren doktorun eger biraz kafasi calissa idi, Suprax kullanan bir hastada Augmentin gerektirecek bir enfeksiyonun olamiyacagini  akil ederdi. Ayrica "kulak hadiseleri" sadece Viral enfeksiyonlari takiben olur. Birde bunun uzerine Zimaks ile devam etmesi, tam cahillik.
Tabiki bu kadar uzun sureli ve kuvvetli antibiyotik kullanim sonucunda; agizda "Pamukcuk" olusur ama bunu akil edebilecek kafa nerede???
Peditus kullanmasi tam kotu niyet, hiriltilarinizin baslamasini istiyorki; Astim veya Bronsit tanisi koyabilsin. Tam uckagit.
Deposilin ; artik sacmalamanin zirvesi olsa gerek.
Aman ha Asist bu durumda verebileceginiz en tehlikeli ilac; zira "Brons Spazmi" yaptigindan, kesin basinizi derde sokacak.
O hastaliklarin hepsine verdigi ilaclarla o doktor sebep oluyor.
Ikinci doktoru da al ilkine vur. Tutmus "Kulak damlasi" vermis.
Butun ilaclari kesin. hemen Mikostatin damla dan gunde 3x20 damla icirin. Mumkunse; her iki doktordan da uzak durun, son derecede cahil doktorlar.
Lutfen eski mailleri ve makalelerimi okuyun, acil egitime ihtiyaciniz var, yoksa cocugu telef edeceksiniz.
Eger kulak agrisi olursa; sadece "Iliadin ped. BURUN damlasindan gunde 2x2 ser damla her iki burun deligine damlatin (3 gun), sonra Serum Fiz ; gunde 4-5 defa 10 damla damlatin. ( 1 hafta)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Tem 2012 Saat 05:31
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 11:15
kulak ağrını anlam yada kelime olarak oğlum henüz bilmiyo.arada parmağını sokup kaşımaya çalışırken görüyorum.huysuzluk yada eziyeti falanda yok.asisti 3 gündür kullanıyoruz ne yazıkki.ilacı pat diye kessem sorun olmaz değilmi?öksürükte bi hayli çoğaldı asistten bu yana.vitamin kullanmayada devam etmelimiyim.pamukcuk içinde 10 gün mikostatin kullandık zaten ama yinede geçmedi.bu araa oğlumun bıngıldağıda hala kapanmadı.az bişey aralık var..dün gece bütün makallelerinizi maillerinizinde bir kısmını okudum.nedir bu antib. çılgınlığıda diyemeden edemedim.ilk çocuğum olduğu için ilça ve hastalık teşhisi konusunda cahilliklerim var.onlarıda sayenizde öğrenicem inşallah.çok sağolun.

Düzenleyen 2yengec - 04 Tem 2012 Saat 23:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 19:19
Gayet basit... Kulak agrisi oldugunda, cocuk;'Yeri-gogu" yikar. Hicbir sekilde susturamazsiniz. Butun ilaclari "pat" diyede kesseniz bir zarari olmaz, faydasi olur. Hele Asisit, bu durumda kullanilmasi en zararli olan ilacdir. Bol; Limonlu bal,  Serum fiz. ve ColdMix isinizi hallederler. Bingildagi bosverin, onunla "sahtekar" doktorlar ilgilenir. Adam gibi doktor, "Kafa capini" takip eder.
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 01:21
doktor bey yaklaşık 10 gündür hala oğlumun öksürügü geçmedi.doktorda götürmüyorum.antibiyotik verecekler çünkü eminim.dolu öksürük var.bal limonuda hiç sevmedi.istikrarlı bi şekilde veremiyorum.burun akıntısıda azaldı ama hala devam ediyo.seside nezle gibi çıkıyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 10:30
Limonlu bal'ı sevmedi ise; soğuk "Limonata" verin, aynı işi görür. Öksürüğün hala devam etmesi bunun "viral" bir hastalık olduğunu gösterir. Merak etmeyin, kendiliğinden geçecek. Denize sokarsanız, hemen geçer.
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 00:41
merhaba dr bey
oğlum dolu öksürüğü hala devam ediyodu.2 gece yatarken içtiği devam sütünü verdiğimde.30 sn aradan sonra öksürüp mamayı kusuyordu.ama oğlumda bu kusma olayı doğduğundan beri vardı.6. ayda katı gıdaya geçtiğimiz halde hala kusmalar oluk oluk devam ediyodu.yemek konusunda biraz sorlasam hasta olmadığı halde öksürüp gene kusabiliyodu.bugün oğlumu k.b.b doktoruna götürdüm.sağ ve sol kulağında hafif kızarıklık olduğunu söyledi.kızarıklığında çok önemli olmayıp yoğun bir kusuktan sonra oluştuğunu söyledi..tam o sırada oğlum öksürdü ve öksürük sesinide duymuş oldu.kusma olaylarını falan anlattım.boğazında sorun yok dedi.kışın 2 ayda bir boğaz enf. olduğumuzu söyledim.bu çocukta antibiyotiklik  bi hastalık yok dedi.reflü olduğunu söyledi.ilaç yazıp tedaviye başlarım ama.çocuk doktoruna gitmeniz daha doğru olur dedi.yatarak beslemememi ve az ve sık yemek yemesi gerektiğini şekerli çikolatalı gıdaların kesinlikle yasak olduğunu söyledi.sizin yorumunuz nedir.teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 09:32
İlk başlangıçta yoğun antibiyotik kullandığınız için bu durum devam ediyor. Denize girmesi onun için çok iyi olur. Atın denize, 1 günde düzelir. İmkan yoksa; uyanık olduğu zamanlarda her 4 saatte bir her iki burun deliklerine 10'ar damla serum fiz. damlatın. Diğer ileçler gereksiz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.