Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak ağrısı ve kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak ağrısı ve kızarıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zezebertug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak ağrısı ve kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2013 Saat 17:31
        Merhaba Kadir Bey,

7 aylık oğlumun 5 gündür sürekli kulaklarını çekiştriyor ve kulak kepçeleri kıpkırmızı çok huysuzlanıyor ve çok az uyuyor.Uykuya geçerken burnunu ve gözlerini ovaliyor.Burnu tıkalı serum fizyolojik kullandım ama kısa açılmıyor.Ve uzun zamandır emerken yada su içerken nefes borusuna kaçırıyor ve öksürük tutuyor.Yine emerken cuk cuk diye bir ses çıkartıyor sanki hava yutuyor bu esnada ve sık sık ara vererek emiyor. Bu sıkıntılar bu aralar dahada arttı acaa kulak ağrısıyla alakası var mı? Birde daha önceki yorumlarınıza bakarak eşime bu gün  iladin ped. damla almasını söledim acaa doğru mu yaptım.Cevaınız için şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2013 Saat 17:49
Doktor Bey yazmayı unutmuşum birde oğlumun boyun arkasında 2 aylıktan beri küçülen ama geçmeyen lenf bezeleri var bu ara  onlarda büyüdü ve kullak arkasında da oldu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119642
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2013 Saat 18:51
Kulakta bir problemi olsa, yeri-gogu yikar... Serum fiz 4 saatte bir 10'ar damla yaparak burun temizligi yapin.... Bezeleri kafaniz takmayin, bir gunde "ceviz buyuklugune'' gelmedikleri surece ozel bir tedavi gerekmez..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2013 Saat 03:53
Kadir Bey meraba oğlumun burun tıkanıklığı devam ediyor serum fziyolojiği dedğiniz şekilde kullandım ki ben çok az kullanıyormuşum daha önce sanki biraz rahatlattı hırıltılı bi şeki aldı ve akıntı oldu biraz ama bazen tamamen tıkanıyo bu da beslenmesini engelliyo günde200 300 cc anca süt alıyodur katı gıdayı alınca kusuyor ama balgamlı kusuyor buda iyi bişey sanırım, balgamını atıyor. Başka ne yapmam lazım hocam. Asllında emmek istiyo ama nefes alamayınca ememiyor. Bu arada serum fizyolojil olarak evde calpo nadal drops vardı onu kullandım o btince eşime czaneden mandonol edie bi serum fizyoljik vermişelre oda bitti.daha kullanmaya devam edelimmi. Birde sıvıyı az aldığındanmıdır hocam idrarını çok az yapıyor vede pembelikler var idrarında ne yapmam lazım hocam yardım.bu arad biz ingilteredeyiz hocam coldmix yok buralarda heralde mbulamadım şimdiden teşekkürler cevap için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 18:10
ColdMix yerine; gogusune, "findik kadar" Vicks sursenizde olur. Serum fiz; en az 10'ar damla olacak. Dogrudur, siviyi az aldiklarinda, idrarda "Kristaller" pembe renge sebep olurlar.
Yukarı Dön
johnson Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 20:48
Hocam benim oğlumda 10gün önce 5.hastalık geçirdi şimdide burnu akıyor sesi çatlak bende gripte uygulanması gerekenleri uyguluyorum boynunda bir dolu bezeleri var onlara alıştım fakat kulagının arkasında ellenince farkedilen bir şişlik var bir şey yapmama gerek varmı hocam teşekkür ederim saygılar

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 22:15
Hicbir sey yapmayin, hicbir seyde gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.