Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulağını çarptı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulağını çarptı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: kulağını çarptı
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 03:34
18 aylik kizim bu gece 12 gibi mutfak masası yada koltugu emin değilim yere (fayans) düştü. Babasi yetisememis cok agladi emmek istedi emerkende agladi.kulak kepcesi yukaridan aşağı yarisi sis ve kizarik.kulagin arkasida kizarik ve kafa yanı (kulagin ust kepce hizasinda az birsey yukarisi) ceviz gibi sis ve kizarik.carpmadan yarim saast sonra sakinlesti oyun oynamaya basladik.1.5 saat uyutmadik.sag tarafina düşmüş. Sol kulagini kapayip sag kulagina birseyler söyledim soylediklerimi anladi ve yapti.uyrken emerken arada inledi.simdi uyuyor sag tarafina yattimi agliyor.eski maillerinizi okudum.kafa yan carpmalari önemli nörolojik bulgular gozlemlenmeli demissiniz.yan8 nörolojik bulgu derken? Hocam kulagina zarar gelmismidir ya da kafasina.cok Üzgünüm ne yapalim ne edelim bir sey olmusmudur herhangi bir yere gidip herhangi bir test yaptiralimmi lutfen yardim edin....saygilarimla. ..
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 06:07
1-Bu yastaki dusmelerde; bingildak kemiklesmedigi ve esnek yapisini muhafaza ettigi icin, beyin zarar gormez..
2- Uyutmayinca ne oluyor? Uyutunca ne oluyor... Uyutmayarak ne sagladiginizi saniyorsunuz??? Tam Torkish bir uydurma... Beyinde bir hasar olacaksa, siz uyutsanizda olur, uyutmasanizda...Tam bir sacmalik..
3- Beyinde agir hasar olanlarda, derin bir uyku hali olur, dogru.. Ama bu demek degildirki, siz uyanik tutunca hasar olmaz!!!
4- Kafa travmalarinda, norolojik arazlarin olmasi bile (bayilma, suur kaybi, goz kaymalari, dil tutulmasi, kol veya bacak tutulmasi/kasilmasi gibi) ACIL bir durum yoktur... Boyle hastalar sadece Hastanede takip edilirler. Ancak, solunum/dolasim bozulursa mudahale edilir.
5- Oturun, oturdugunuz yerde..
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 20:15
Cevabınız için teşekkür ederim. Kafa carpmalarinda kizimin durumunu gozlemlemek için yani goz kayması vaarmi bilinci acikmi gibi birde kulak duyumuna bir zarar gelmis mi acaba diye az cok belki anlayabiliriz diye uyutmadim hocam.yani buradaki cocuk dr. Sizin dediginiz gibi uyutmayarak olacaklari engelleyemeyiz ancak bu belirtileri mumkun oldugunca takip edin 48 saate kadar ozelliklede ilk saatler diyordu.o yuzden uyutmamistim.simdi cok şükür iyi sislikler daha bi indi kizariklikta hafifledi.birde hocam konusu gelmisken buradaki dr.lar kafa carpmalarinda ilk 3.4 saat sakin agri kesici vermeyin beyin kanamasi gibi beyinde ciddi zararlar olur diyordu ne derece ddogru acaba.bide yasi kucuk oldugundan kotu bir sey olmaz demissiniz kac yasa kadar gecerli bingildagin kemiklesmesi.saygilarimla...
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 21:28
Palavra sikmis... Ben meslek hayatim boyunca, evde dusmus de basina is acilmis "tek bir hasta" bile ne gordum, nede duydum.
Eger hasarli bir durum varsa, oda kesinlikle ailenin cocuga yaptigi "kotu muamele"dir..
Bingilda;18 aya kadar kapanabilir, kemiklesmesi, 2 yasini bulur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.