Kızım 4 yaşında. Eylülde yarım gün kreşe başladı,çok kolay alıştı. Yarım gün de anneanne bakıyor.Ancak alerjik bünyesi nedeniyle çok fazla hasta oldu ve kreşe çok ara verdik. Bu arada öğretmen değişti. İlki çok sıcakkanlı mükemmel bir insandı,şimdiki ise otoriter,mesafeli. Bütün çocuklar biraz bocaladı ama o dönem kızım bunu sorun etmedi. Kızım çok yemek seçtiği için genelde yemeğini yemeden geliyordu.
2.dönem birkaç hafta gittikten sonra birgün yemekte öğretmeni ısrar etti diye çok ağlamış. Ertesi gün anneanne kreşe gönderemedi. 2 gün sonra izin alıp ben götürdüm. Akşam sorduğumda bugün az ağladım ama yemeğimi yemedim,yemekler çok iğrenç dedi. Sonra anneanne yine gönderemedi. Başka birgün izin alıp servise ben bindirdim.Ağlayarak gitti,yol boyu yemek yemem diye ağlamış ama okulda da eğlenmiş. Sonraki günlerde anneanne yine gönderemedi.Giyinmeyi bile reddedip kendini yerlere atıp ağlıyor ve çok üzülüyormuş. Ben ısrarcı olup gönderme taraftarı olsam da eşim ve annem üzerine gitmeyelim dediler ve 1 ay zaman geçti. Şu an ben de gönderemiyorum. Başka okula git deyince kendi okulumu istiyorum diyor ama okul saati yaklaşınca da çığlık çığlığa ağlıyor.
Şu an hamileyim ve doğum eylülde okullar açılırken maalesef:( Bu sorun seneye daha kötü olur diye düşünerek çözmeye çalışıyorum ama çok çaresiz kaldım. Israr etmeli,baskı yapmalımıyım? Bu inatlaşmasına ve okul fobisine sebep olur mu? Oluruna bırakıp seneye mi denemeliyiz? Uzun oldu,özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.