Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kreş Öncesinde
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKreş Öncesinde

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Konu: Kreş Öncesinde
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 00:33
Özlem Hanım merhabalar.
Bir ay sonra 16 aylık olan kızım Nil'i işe başladığım için kreşe vereceğim ve kreş benim çalıştığım üniversitenin kreşi, yani bana çok da yakın. Mesai saatlerime göre kızımla hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında ayrı kalacağım ve ben 16 ay boyunca kızıma kendim baktığım için o kadar uzun saatler boyu ayrı kalmadım. Bunun endişesi ve anne olmanın verdiği hüzün beni şimdiden sardı açıkçası ama buna da mecburum.Cry
Size sormak istediğim birkaç soru var ve yanıtlarsanız çok sevinirim.
- Kreş 11 Ağustosta açılıyor ve biz 1 Eylülde gitmeye başlayacağız. Sizce başlamadan önce alıştırma amaçlı birkaç saat bıraksam nasıl olur? Yoksa ilk günden o kadar uzun süre ayrılık daha mı kolay olacaktır? Bu konu benim kafamı çok karıştırdı ve detaylı bir plan mı yapmalıyım?
- Gün içinde kızımı görmek için gitmeli miyim? Ya da bu onun içerideki durumunu etkiler mi? Ona gözükmeden mi kontrol etmeliyim?

Not olarak belirtmem gerekirse bebeğim normalde uyumlu, yaşıtlarıyla da güzel vakit geçirdiğini izlediğim bir bebek ve şimdiye kadar başkası ile bıraktığımda (3-4 saat en fazla bıraktım) hiç sorun çıkartmadı. Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Duygu.

Düzenleyen duygu07 - 06 Ağu 2008 Saat 00:36
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 16:40
başlangıçta günde bir kaş saat bırakıp alamak uyum kazanması açısından daha iyi olur. uyumuna göre bir hafaTA- BİR AY GİBİ BİR SÜREDE TÜM GÜN BIRAKABİLİRSİNİZ. KONTROL EDECEKSENİZ DE ÇOCUĞUNUZ BUU FARK ETMESİN O ZAMAN SİZİ VBEKLEYECEK, GElmeniz için ağalayabilecektir. kreş sadece zorunluk olduğu için değil çocukların sosyal olması için de gerekli o yüzden fazla üzülmeyin . mesai sonrasında onunla ( tamamen ona AYIRARAK) GEÇİRECEĞİNİZ BİR SAAT YETERLİ OLABİLCEKTİR.
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2008 Saat 00:05
Özlem Hanım cevabınız için eşim ve ben çok teşekkür ederiz. İçimizi rahatlattınız. Umarım bu süreci kolayca atlatıp rutini oturtabiliriz.
Sevgilerimle.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 23:51
Özlem Hanım yeniden bu konuyla alakalı bir sorunum var ve kafama takıldı.Embarrassed Kreşle geçen gün konuştum ve uygulamalarından bahsettiler bize. Kreşe ilk başladıklarında bebekleri ilk 3 gün yarım gün alıyorlarmış. Yani maksimum 4 saat. Ertesi günlerde de tam güne başlatıyorlarmış. Benim kafama takıldı ve şimdi hemen bir uzmana danışmam gerektiğini düşündüm çünkü çok az zamanım kaldı. Bu kreş daha önce de belirttiğim gibi çalıştığım üniversitenin kreşi.
- Sizce bu uygulama doğru mudur? Yani İlk 3 gün yarımşar gün 4. gün ve ertesi günler tam olarak devam etmesinde bir sakınca var mıdır?
- Eğer doğru değilse bana bu konuda detaylı yardım eder misiniz? Kalan 5 günümü nasıl değerlendirmeliyim kızımız için?
- Haftaya pazartesi cuma arası 5 gün vaktim kaldı. Eylülün 1'inde de ben işe başlıyorum. Daha iyi bir seçeneğiniz varsa travma yaşatmadan kızımı bu sürece en düzenli nasıl hazırlarım? Yoksa kreşin sistemi mantıklı mıdır? Yeniden hatırlatmam gerekirse kızım 16 aylık.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 13:50
anne olarak kaygılarınızı anlıyorum ancak bunu duruma göre ayarlamak en iyisi. 3 gün uyum için yetmeyebilir ama bu çocuğun özellikleriyle de ilgili. kızınızı kreşe başlatın ve gözlemleyin. uyum sağlıyorsa endişeye gerek yok demektir, ciddi sorunlar olması halinde alternatif çözümlei gözden geçirmek üzere yü yüze grüşmeler yapmak gerkli olabilir. ancak kızınızın uyum sağlam olasılığını da az olmadığınıi, kaygılarınızın kızınızın uyum sürecini olumsuz etkileyebileceğini de unutmayın.
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 13:57
Tavsiyeleriniz için yeniden çok teşekkür ederim. Ben de kızımın bu süreci kolayca atlatacağını düşünüp kendi kaygılarımı ona yansıtmayacağım söz veriyorum.Embarrassed Nil'e de güveniyorum ama sanırım annelik duyguları biraz ağır bastıSmile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.