Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kreş+grip+ilaçlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkreş+grip+ilaçlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kreş+grip+ilaçlar
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2016 Saat 12:42
Hocam merhaba,
Makalelerinizi ve maillerinizi okudum; değerli bilgileriniz ve vaktiniz için çok teşekkürler.
Kızım 2 yaşında ve 15 aylıkken kreşe göndermek zorunda kaldık. O zamana kadar hiç hasta olmayan çocuk kreşin ilk haftası grip oldu ve bu zamana kadar 10-11 kez ateşli hastalandı,8 kere de antibiyotik kullandık. Hastalıkları hep ateşle başladı,geniz akıntısı ve sık öksürük ile devam etti.3 gün geçmeyen ateş sonucu doktora başvurduğumuzda önce 5 gün peditus ,prospan türevi ilaçlar kullandık,geçmeyince antibiyotiğe geçtik. Hastalık hikayesi hep aynı; ateş-burun akıntısı-boğaz kızarıklığı-öksürükten uyuyamama. Son bir kaç seferdir bulantı kusma ( 5 gün yarım bardak süt bir kaç meyve ile idare etti:( ) En son pazar günü ateşlendi ve tanıdık bir çocuk doktoru muayene etti, farantit olmuş beyaz kabarcıklar oluşmuş, antbiyotiksiz geçmez dedi. Bir de alerjik bir durum olabilir bu mevsimde hastalık sebebi, zespira 4mg 15-20 kullanmamızı tavsiye etti.
Sorum şu 1- Antibiyotiği 3 gün kullandık, 2. gün ateş geçti tedaviyi 7 güne tamamlamalı mıyız?
2- Şimdiye kadar hiç kan tahlili veya boğaz kültürüne dayalı antibiyotik tedavisi verilmedi. Dahası doktorumuz bu çocuk hep grip oldu, kreşe gitmeseydi şimdiye kadar hiç antibiyotik vermezdim dedi (!) Koruma amaçlı 8 kere antibiyotik kullanmışız ne diyorsunuz?
3- Bu sene kreşin ilk senesiydi,seneye de sık hasta olacak sanırım,bu sene bağışıklık konusunda sınıfta mı kaldık sizce?
4- ateşi 38 i geçince ateş düşürücü veriyoruz çok yükselir de kontrol edemeyiz diye ama daha beklememiz mi gerekiyor?

Vakit ayırdığınız çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2016 Saat 18:35
O kadar yazilari okudugunuz halde, hala yediginiz kazigi ve uygulanan sahtekarliklari anlamadinizmi???
1- Sahtekarligin 1. Safhasi: Hastaya, Peditus, Aferin, Asist, Prospan gibi allerji ilaclari verilir..Saglanan
(daha dogrusu, baskilanan oksuruk) "sahte iyilik hali" ile siz dogru yolda oldugunuzu sanirsiniz.. Oksuruk
kesildigi icin, mikroplar ve butun ifrazat, akcigerlere inmeye baslar, geceleri uyutmayan inatci oksurukler
baslar..
2- Sahtekarligin 2.safhasi: Doktor zaten sizi beklemektedir, eskiden hemen Ventolin ve Pulmicort gibi
kortizonlu spreyler baslanirdi. BU isin foyasi iyce belli oldugundan, bakalim bu kis ne gibi CINLIKler icat
edecekler. 
3- Ventolin sayesinde, akcigerlerin kendini korumak icin daralttigi bronslar genisletilir, Pulmicort gibi
kortizonlu spreylerle de, bagisiklik baskilanirdi. Gene saglanan 3-5 gunluk  sahte iyilik hali ile sizi
oyalarlar ama akcigerlerin tamaminin istilaya ugramasi ile, bir gece ansizin cocuk tikanir ve acilen ambulanslarla,
hastanelere kosarsiniz, orda size HAVA VERIRLER!!!

Allahaskina; Haziran ayi bitiyor.. Etrafta allerji yapabilecek, pollen salabilecek, degil cicek, meyva bile kalmadi... Ne "mevsimsel allerjisi"!!

Ates yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez..
Siz hic Turk doktorlarinin;Grip teshis ettiklerini ve/veya antibiyotik vermeden atesli bir hastayi
gonderdiklerini gordunuzmu?? Bu sahtekarlara nasil da kaniyorsunuz?? Eger, agizda koku ve dilde pas yoksa, antibiyotigi hemen kesin..
Sacma sapan Turk doktorlarinin antibiyotik hakkindaki uydurmalarina da kanmayin.

Bir doktorun, bir hasta ailesine, hem: "cocuk Grip oldu" deyip hem antibiyotik vermesi onun ya CAHIL,
yada SAHTEKAR oldugunu gosterir..
Tabiiki krese baslayan her cocugun ilk 2 senesi hastalikli gecer.. Kac kere anlattim.. Biraz daha okuyun.

Atesden niye korkuyorsunuz??? Siz ne bakiyorsunuz bu Turk doktorlarina!! Onlar ates niye cikar, vazifesi nedir,
zerre bilgileri yoktur.
Ilk sayfadaki ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun. Yoksa daha cok kazik yiyeceksiniz.
Atesin,  havalenin hicbir zarari  yoktur. Hepsi vucut savunmasidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Haz 2016 Saat 18:42
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2016 Saat 20:23
Yanit icin cok tesekkur ederim. Forumu yeni kesfettim ve 3 gundur butun makalelerinizi ve cogu mailinizi okudum. Dilde beyazlik var, ates gecti. Agiz kokusu sabahlari ve gece oluyor acliktan mi bilemedim. Suprax kullaniyoruz, tedavi dogru ise yarim birakmis olmaktan korkuyorum ama antibiyotik kullanmaktan dolayi da huzursuzum. Bugun 4. Gun nesedi gayet yerinde, oksuruk sadece yatinca az oluyor. İstahi normale dondu gibi. Son olarak ev tozuna alerji ihtimali olabilir mi? Antibiyotigi keselim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2016 Saat 18:57
Bir tedbir; Suprax'i 5 gune tamamlayin..
"Ev tozu"na allerji olmaz!!!  O demek istedikleri; Mite allerjisi" olup, ancak 100 senelik halilarin oldugu evlerde
gorulur... 
Bir zamanlar; bu konu cok ciddiye alindigi gunlerde; Arcelik fabrikasi; "MIte Buster: diye elektrik
supurgesi imal etmisti... NE OLDU???
Hadisenin palavra oldugu anlasilinca, el etek cektiler. Hadi, gidin sorun bakalim, Arcelik Bayisine,
ellerinde "Mite Buster" elektrik supurgesi varmi imis????
Bu tamamen, Turk cocuk doktorlarinin elinde bir "sahtekarlik araci" olarak kullanilan ve esasinda son
derecede nadir olan bir durumdur.
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2016 Saat 10:46
Çok teşekkür ederim bu konu beni huzursuz ediyordu,rahatladım.
Dün antibiyotiğin 5. günü idi sizin cevabınızı henüz almamıştım,antibiyotiği kestim 4 günle bitirmiş oldum,umarım bir sorun olmaz tekrar.
Maillerinizde bactrim, illiadin ve bir alerji ilacından bahsetmişsiniz. 
Kızım 24 aylık,88cm 11 kilo hastalıklardan dolayı uzun zamandır kilo alımı olmuyor. bu alerji şurubunu da hastalık sırasında kullanmamızı önermiyorsunuz ama sağlıklı olduğu zamanlarda kullanmam uygun olur mu, gerek var mı bilemedim.
Bazen geniz akıntısı çok fazla oluyor, öksürükten uyuyamamaz hale geliyor, bu durumlarda illiadin kullanabilir miyiz ve ya hangi durumlarda kullanmamızı tavsiye edersiniz?Şimdiye kadar kulak enfeksiyonu geçirmedik çok şükür sadece biraz kızarıklık oldu,bu gibi durumlarda da illiadin öneriyor musunuz?
Bir de bactrim için hangi durumlarda kullanmaya karar verebiliriz ve de kullanım süresi/dozu ne olmalı? Penisilin alerjisi olan çocuklarda yan etkisi yok sanırım.
Bütün hastalık periyodunda 2 kere ateş ile beraber bulantı ve kusma da oldu,öyle ki 5 gün hiç bir şey yiyemedi,yediğini kustu. Bu dönemde domuz gribi geçiriyordu sanırım ve biz yine antibiyotik kullanmıştık. böyle bir durumda yemek yememesini görmezden gelip,düzelmesini mi beklemeliyiz?yemediği için direnci daha da düşüyor diye kahroluyoruz biz.
Bir de son olarak ateş olsa bile kreşe göndermek durumunda kalıyoruz. Çünkü o kadar sık hastalanıyor ki benim her seferinde 3-4 gün izin almam pek mümkün olmuyor. Dinlenemediği için mi uzun sürüyor hastalıkları?Eğer öyle ise buna bir çare bulmam gerekiyor.
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2016 Saat 16:23
Hocam yazdiklariniz cok degerli, cevabinizi bekliyorum. Saygilar, sevgiler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2016 Saat 19:50
700 gram eksigi var. Gunluk sut tuketimi; 600ml'nin altinda olmasin. Ust sinir yok.Allerji suruplari icin
acele etmeyin.
Bactrim kullanimi icin, ben soylerim..
Siz ne yaparsaniz yapin, o iki sene hastalikli gececek. Cocuk; atesli iken, ayakta dolanabiliyorsa, krese
gidebilir.
Okumaya devam edin. Bilhassa makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.