Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - korkmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkorkmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dtuncer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
Mesajın Direkt Linki Konu: korkmak
    Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 23:19
merhabalar özlem hanım.benim 14 mayıs 2007 doğumlu bir oğlum var,oğlum herşeyden çok korkan bir çocuk bu durum normal mi acaba? babası işe gidince evde ikimiz kalıyoruz genelde ve memleketten uzak ve farklı bir ilde olduğumuz için şimdiye kadar insanlarla pek ilişki içinde olmadık genelde evde benimle hep artık bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama örneğin ben mutfakta o içerdeki odada iken bir tıkırtı yada üst kattaki komşularımızdan gelen herhangi bir ses duysun hemen yanıma mutfağa ağlayarak geliyor ve kork kork diyor sonra ben oğlum korkma bişey yok üstteki teyzenin oğlu ( celal) yine yaramazlık yapıyor koşuyor ses ordan geliyor diye açıklama yapınca susuyor.Yada evde ikimiz yalnızken ben tuvalete girdiğimde bile geliyor ben çıkana kadar kapının önünde bekliyor ve ben içerdemiyim diye kontrol etmek için arada bana sesleniyor.Hatta geçenlerde yine tuvaletin kapısının önünde beni beklerken kapı çaldı ve oğlumda birden çığlık atarak ağlamaya başladı o anda babası evdeydi de o sakinleştirdi oğlum korkma bişey yok kapının tokmağını vurdular dedi amca sana ekmek getirmiştir dedi(kapıcıyı kastederek)... acaba bu kadar korkması normal midir bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim , şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:49
çocuklar çevrenin farkına vardıkça ve bilinçlendikçe korkuları da gelişmeye başlıyor. bazı korkular gelişim sürecinde normal olarak algıladığımız korkular. 1.5-2 yaşından itibaren anneyi gözden kaybetmek çocukta terk edildiği endişesi yaratır ve oyun oynarken bile gelip anneyi kontrol ederler. yine yüksek, beklenmedik sesler de çocukları korkutabilir. sosyal ortamlara giridkçe, akranlarıyla, kalabalıklarla daha fazla temas ettikçe bu korkular kaybolacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.