Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KKK ve Kızamık aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKKK ve Kızamık aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KKK ve Kızamık aşısı
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2016 Saat 11:43
Değerli Hocam,

12 kg 80 cm ve 14 aylık olan oğlum bugün bir yaş aşısı olan KKK ve Zatürre aşısını oldu. Bir aydır ateşli hastalıklar geçiriyor olduğumuz için erteleyelim demişlerdi. Erteledik bugüne kaldı. Büyük oğlum kreşe gittiği için bu küçük olana sürekli hastalık taşıyor, kendisi de hasta.. bizi de hasta etti maşallah. Sürekli hastayız. Benim sorum; Dün gece ufaklığım ateşliydi ve üç gündür boğulurcasına öksürdüğü yeni bir hastalığa yakalanmıştı. Tıkanır gibi bir kırk dakika kadar öksürüp sonrasında balgamla birlikte istifra ediyor idi.. Ben yine de sağlık ocağına götürdüm en azından nedir öğrenelim diye. Ateşi düşüktü ve öksürüğü önemsemeyelim deyip KKK aşısı ile birlikte Zatürre aşısı yapıldı.. Bir şey de diyemedik, çok geciktik artık çünkü. Su çiçeği bir ay sonraya yani 15. ayın son gününe atıldı.
Benim size bu tabloyla ilgili üç sorum olacaktı;
1. Bu tarz bir hastalıkla uğraşırken ve havale geçmişi varken (1 kez ateşli havale) KKK ve Zatürre aşısı tutmamış olabilir mi? Tutmuşsa bir tehlikesi var mıdır?
2. Su çiçeği aşısı 15. ayın son günü olacak.. Sizce geç mi oluyor?
3. KKK yapıldığı için tek doz Kızamık aşısına gerek yok dendi... Sizce doğru mu?

Allah razı olsun hocam,
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2016 Saat 18:55
1- Atesli hastalik esnasinda bile asilar yapilabilir..Tutar!!
2- Ates ve Havalenin, bir zarari yoktur. Hicmi bu konudaki yazi ve makalelerimi okumadiniz?? Sakin Turk doktorlarinin, Felaket tellalligi yazilarina kanmayin. Onlar; atesin menenjit yaptigini zanneden cahillerdir.
3- Su cicegi asisinda; gec kalma diye bir sey yok.. Isterseniz, 10 yasinda bile asi olur.YETER KI; Sucicegi gecirmemis olun.. Muhim olan, Sucicegine yakalanmadan asinin yapilmasidir.
4- O tek doz kizamik asisi ZATEN SACMALIKTI.... 25 SENEDE OGRENEBILDILER!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Kas 2016 Saat 19:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.