merhabalar nilçin hn.
kızım 21 mayısta 3 yaşını dolduracak. size sormak istediğim birkaç sorum var.
- ilk olarak kızım her gördüğünü istiyor. alış veriş merkezlerine gitmek benim için kabus. balon, şeker, mısır, oyun parkındaki jetonlu oyuncakların hepsi. ne yapacağımı şaşırıyorum. bazen yapıyorum bazen de yapamıyorum. bunlar beni hem maddi olarak hem de ilerde alışıp arsızlık yapacağı korkusuyla manevi olarak rahatsız ediyor. nasıl davranmalıyım?
- kızımın arkadaşı var erkek komşumuzun oğlu. onunla çok iyi oynuyor onu çok seviyor. fakat arkadaşımızda son zamanlarda beni rahatsız eden davranışlar ortaya çıktı. arkadaşımız 2006 doğumlu. sanırım 5,5 yaşında. kızımı merak ediyor. doktorculuk oynuyorlardı kapıyı kapattılar, hemen içeri girdim. girdiğimde gördüm ki arkadaşımız pipisni açmıştı. ne yapacağımı şaşırdım. kaşlarımı çatarak bunun doğru bir davranış olmadığını böyle bir şeyi bir daha yapmamasını söyledim ve annesini de uyardım. kızımın bebeklerini de soyup çıplak bıraktığını onları sevdiğini daha öncede fark etmiştim. arkadaşımız büyük olduğu için cinsiyet ayrımının farkında ve tahmin ediyorum cinsel kimliği gelişiyor kendini fark ediyor. ama benim kızım daha erkek ve kızın farkını bilmiyor. bilmediğini de ikiz bebeklerimiz var teyzemizin kız ve erkek. ona sen kız mı erkek mi istiyorsun dediğimiz de sadece bakmıştı anlayamadığını burdan biliyorum. ben arkadaşımızla görüşmesini istemiyorum aslında. ama bu da biraz mümkün değil. arkadaşımız karşı komşumuz. ben kesinlikle popomuzun kimseye açılmayacağını, açmak isteyen olursa da hemen bana söylemesini tembihledim. fakat kızım küçük daha farkında değil. ne yapabilirim?
- kızım her şeye tutturuyor. kandırmak için dikkatini başka yöne çeksem de olmuyor. sonra diyorum şimdi şimdi deyip sinirlerimi yıpratıyor. ve maalesef bazen bunun sonucunda bir popoya şaplak yiyebiliyor. bu vurmalar onun kendine güvenini sarsar mı?
cevabınız için şimdiden teşekkür ediyor iyi çalışmalar diyorum.