Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımmm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımmm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımmm
    Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 19:37

merhabalar nilçin hn.

kızım 21 mayısta 3 yaşını dolduracak. size sormak istediğim birkaç sorum var.

- ilk olarak kızım her gördüğünü istiyor. alış veriş merkezlerine gitmek benim için kabus. balon, şeker, mısır, oyun parkındaki jetonlu oyuncakların hepsi. ne yapacağımı şaşırıyorum. bazen yapıyorum bazen de yapamıyorum. bunlar beni hem maddi olarak hem de ilerde alışıp arsızlık yapacağı korkusuyla manevi olarak rahatsız ediyor. nasıl davranmalıyım?

- kızımın arkadaşı var erkek komşumuzun oğlu. onunla çok iyi oynuyor onu çok seviyor. fakat arkadaşımızda son zamanlarda beni rahatsız eden davranışlar ortaya çıktı. arkadaşımız 2006 doğumlu. sanırım 5,5 yaşında. kızımı merak ediyor. doktorculuk oynuyorlardı kapıyı kapattılar, hemen içeri girdim. girdiğimde gördüm ki arkadaşımız pipisni açmıştı. ne yapacağımı şaşırdım. kaşlarımı çatarak bunun doğru bir davranış olmadığını böyle bir şeyi bir daha yapmamasını söyledim ve annesini de uyardım. kızımın bebeklerini de soyup çıplak bıraktığını onları sevdiğini daha öncede fark etmiştim. arkadaşımız büyük olduğu için cinsiyet ayrımının farkında ve tahmin ediyorum cinsel kimliği gelişiyor kendini fark ediyor. ama benim kızım daha erkek ve kızın farkını bilmiyor. bilmediğini de ikiz bebeklerimiz var teyzemizin kız ve erkek. ona sen kız mı erkek mi istiyorsun dediğimiz de sadece bakmıştı anlayamadığını burdan biliyorum. ben arkadaşımızla görüşmesini istemiyorum aslında. ama bu da biraz mümkün değil. arkadaşımız karşı komşumuz. ben kesinlikle popomuzun kimseye açılmayacağını, açmak isteyen olursa da hemen bana söylemesini tembihledim. fakat kızım küçük daha farkında değil. ne yapabilirim?

- kızım her şeye tutturuyor. kandırmak için dikkatini başka yöne çeksem de olmuyor. sonra diyorum şimdi şimdi deyip sinirlerimi yıpratıyor. ve maalesef bazen bunun sonucunda bir popoya şaplak yiyebiliyor. bu vurmalar onun kendine güvenini sarsar mı?

cevabınız için şimdiden teşekkür ediyor iyi çalışmalar diyorum.

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 21:42
Merhabalar,
Öncelikle arkadaş konusunda birlikte oynamasını engellemek yerine sizin gözetiminizde oyun oynasınlar, siz oyun kurun oyunu yönlendirin. Kızınıza bunları söylemeniz anlamsız gibi gelmesin aksine yavaş yavaş anlattıkça yer edecektir.
Diğer konuda ise tutturmaları varsa, dışarıya çıkmadan önce sadece bir hakkının olduğunu bunlar arasından tercih yapması gerektiğini mutlaka konuşun. Gittiğinizde sözünü unutursa hemen eve gelip onu bundan mahrum bırakabilirsiniz. Önceleri ağlayıp, kendini yerlere atabilir. Şunu unutmamak gerekir ki sizin her geri adım atmanızla bu ısrarcılığına devam edecektir. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.