Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
MySons
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1535
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 01:23 |
Bir cocuk sinirlarinida bilmeli, yani yeri gelince bir anne veya baba kizmalida bence cocuguna...bu bence gayet normal ve böylede olmasi gerekiyor... cocuklari fazlasiyla rahat birakip hic birseyine kizmamakda olmaz!!! Bu onlar icin önemlide, sinirlarini bilmeliler ve belli yaslarda sinirlari koymaniz icin ve sizi denemek icin yaramazliklarini bilinc altinda bilerekde yapiyorlar, nereye kadar gidebilirim diye...bu durumdada sinirlarini belirlemek gerekli!!! Ben bu yolda gidiyorum ve yanlis yapmadigimi anladim!! Masallah diyeyim, evde karistiriyorlarda arastiriyorlarda ve bagrisiyorlarda ama disarida gercekten ikiside cok uslular!!! Bu benim size edindigim tecrübeden aktarabilecegim!!!
Bide Eminecigim sana birsey söyleyecegim...benim Arda tam ikinci yasini doldurduktan sonra (24aylik) öglen uykusunu tamamen birakti...oluyor yani, zor oluyor ama oluyor!!! Onun yerine aksamlari erken yatiyor, gece aliyor uykusunu!!!!
Düzenleyen MySons - 23 Ara 2008 Saat 01:26
|
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 10:11 |
Nurgul uyku konusunda korkutma kiz beni. Onumuzdeki ay Elif Hansa 24 aylik olacak. Ogle uykusuna illaki yatirmaya calisiyorum. Sabah gec kalktigi zamanlar bazen uyutmadigim oluyor gece uykusu kaymasin diye...Ama genellikle uyur.
|
|
 |
ALPELLA
Pırlanta Üye
Puanlar: 11988
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 10:24 |
Nurgüle katılıyorum kızlar. Uyku konusunda da Arda da yavaş yavaş öğle uykusunu bırakacak gibi  2 de uyumuş olurdu şimdi saatleri şaşırdı  18:00 - 19:00 u buluyor bazen
ya kış geldi koşturup yorulmuyor parklarda bilemiyorum 
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7682
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 10:27 |
Nesibecim Elif Hansa'nın bunları yapması çok normal değilmi sence. Kardeş geldi nede olsa tüm ilgi onda hele hele annenin tüm gününü onunla geçirirken şimdi zamanın ikiye bölünmesi onu bu oyunları yapmasına itiyordur.
tamam sizde haklısınız ama Ezo'ya katılıyorum sabredin ve yapma, onu alma, bunu yapma demeyin. O zaman sizin onunla sürekli ilgilendiğinizi düşünerek daha çok yaramazlıklar yapacak. Oğluşum daha küçük ama bu konuyu okuldayken çocuk psikolojisi okumuştum ordan biliyorum.
kolay gelsin. 
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 13:28 |
MySons Yazdı:
Bir cocuk sinirlarinida bilmeli, yani yeri gelince bir anne veya baba kizmalida bence cocuguna...bu bence gayet normal ve böylede olmasi gerekiyor... cocuklari fazlasiyla rahat birakip hic birseyine kizmamakda olmaz!!! Bu onlar icin önemlide, sinirlarini bilmeliler ve belli yaslarda sinirlari koymaniz icin ve sizi denemek icin yaramazliklarini bilinc altinda bilerekde yapiyorlar, nereye kadar gidebilirim diye...bu durumdada sinirlarini belirlemek gerekli!!! Ben bu yolda gidiyorum ve yanlis yapmadigimi anladim!! Masallah diyeyim, evde karistiriyorlarda arastiriyorlarda ve bagrisiyorlarda ama disarida gercekten ikiside cok uslular!!! Bu benim size edindigim tecrübeden aktarabilecegim!!!
Bide Eminecigim sana birsey söyleyecegim...benim Arda tam ikinci yasini doldurduktan sonra (24aylik) öglen uykusunu tamamen birakti...oluyor yani, zor oluyor ama oluyor!!! Onun yerine aksamlari erken yatiyor, gece aliyor uykusunu!!!!
|
Nurgülcüm benimki erken bıraktı,ara ara uyuyo bazen ama genelde bıraktı..Ah güzelim keşke erken yatsa,dedimya dün sabah 11 de kalktı 1 de yatırdık oda zorla ağlaya ağlaya!..Akşam erken yatsa inan gündüz uykusunu dert etmeyeceğim,ama hem gün içinde,hem gece kendime ve eşime vakit ayıramıyom    Heleki bu zor zamanlarda en azından evde bi huzuru ve sükutu sağlamam açısından erken yatsa bi nefes alırdık...Kafamızda bir yığın sorun varken aralıksız 13-14 saat çocuk hiç çekilmiyo
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 14:15 |
Emine sonuna kadar katiliyorum bak bu konuda. Hansa da erken yatmiyor. O yatiyor bende yatiyorum, ailece vurup kafayi uyuyoruz, nasil yattigimi kalktigimi bilmiyorum. Cok yorgun oluyorum. Gunduz cekiyorum, aksam da ayni sekilde devam ediyor yatana kadar. Aksam biraz otururum diyorum ama nafile... Esimle aramizi hic sorma zaten, sipalardan beraber bile oturmuyoruz
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 21:59 |
ah be arkadaşım... biter mi hiç sıkıntıları.. allah kolaylık versin.. her yaşın ayrı bir sendromu var herhalde.. gaz geçsin dedik geçti.. diş dedik geçti.. 2 yaş sendromu yaşıyoruz bir bitse diyoruz... desene hiçbiri aslında bitmeyecek
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
MySons
Kıdemli Üye
Puanlar: 1535
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 22:01 |
Eminecigim uyku konusunda, allahtan benim Arda evel ezel kacta yatarsa yatsin erken kalkiyordu hep...ben onun HIC 10kadar uyudugunu bilmem...genelde 7 en gec 8de kalkar, bu yüzdende aksama kadar haliyle yoruluyor ve zamanlica yatiyor ve uyuyor allahtan!!! Mertim zaten uykucudur, ama krese gittigi icin oda erken yatip erken kalkiyor...!!! Nesibecigim sanada söyleyeyim, simdi ilk zamanlari aylari gercekten zor bir zaman...her konuda cocuklarla olsun esinle birlikde zaman gecirmek olsun...en zor zaman bu simdiki ama sonra hersey yoluna giriyor inan!!! Bizde esimle cok uzun zaman 2laf bile konusamiyorduk...Arda ilk dogdugunda onunla birlikde baska odada yattim 4ay kadar, Mert geceleri uyanmasin diye...sonra biraz büyüdüler, kendi odalarina gecirdik ikisinide bu seferde beni ikiside yaninda istedi, 6-7ay onlarin odalarinda yerde minder üzerinde yattim...anlayacagin epeycene bi sinavdan gecmis oldu ayni zamanda evliligimizde...ama sinavi gectik cok sükür!! Zor mor geciyor inan bana...sabir!!!!
|
|
 |