Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
leyla59
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1924
|
Konu: KIZIMLA BAŞIM DERTTE Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 03:33 |
arkadaşlar kızımı tanıyamıyorum çok yaramaz çok agresif hiç laf dinlemiyo ses çıkarmadan zararlar yapıyor nasıl baş edicem bilmiyorum acaba 3yaş sendromumu 3yaşına giricek şubatta hiç böyle değildi bir örnek vereyim ben tv izlerken kaşla göz arasında mutfağa girmiş dolaptan 4yumurtayı buz dolabının ışığı yardımıyla masanın üzerinde kaşıkla kırmış ve yerlere atmış çok kızdım fakat kızdığımla kaldım umru değil malesef laf dinlemiyor yavaş yavaş anlatıyorum sabrediyorum ama beni kalebile almıyoo neyapıcam bilmem bu arada halıyı sildim evde olan bütün halı şampuanları leke çıkarıcılarıyla ama lekede kaldı katılıkta havalar biraz açsın vericem yıkamaya halı eski haline gelirde merve nasıl gelecek şüpheli
|
herbişeyim canım kızım
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 10:37 |
Canim kizim 2007 Ocak dogumlu. Onumuzdeki ay 2ye girecek.... Bizde aynisini yasiyoruz Leylacim. Evde resmen hem sicak savas veriyoruz hergun. Elindekini aliyorum, baska bir seye gidiyor, onu aliyorum baska bir seye. Yerinde saniye durmuyor gunduz. Yaramazlik desen aldi basini gidiyor. Cok sinirli, birak evi baskalarinin yaninda da oyle. Hele babaannesini gorsun beni hic dinlemiyor, simariyor. Guzel guzel anlatiyorum konusuyorum. Tamam diyor, ozur diliyor devam ediyor. Kizmakta artik ise yaramiyor. Butun gun evde benimle muhatap oldugundan kimi zaman korkuyor kizacam diye, kimi zaman da umrunda bile olmuyor nasilsa onunla barisacagim filan diye. Kasla goz arasinda gidiyor bir seyler aliyor, kimseye caktirmadan. Cabuk konustu, herseyi anliyor hemen kapiveriyor.
Dun aksam babasina beni taklit ediyor, ben ona ne diyorsam o da babasina aynisini diyor. Bir de goreceksin el hareketleriyle yapiyor. "Yatagina yat, uyu","Elleme, kizarim" vs.... ne diyorsam... Esim, seni taklit ediyor bana dedi. Bu sendromlar hic bitmeyecek sanirim, 2 yas bitecek 3 u baslayacak, o bitecek, 4-5 derken genc kiz olacaklar bu sefer de genc kizlik sendromu baslayacak....
|
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 15:20 |
Kızlar hayretle ağzım açık bir halde okuyorum yazdıklarınızı ve üzülüyorum. Başka bir topictede yazmıştım belki okuyanlar hatırlar evi dağıtıyor yada üzerini kirletiyor diye kızmayın onlara lütfen. Bırakın "kendilerini teklikeye atmıyorlarsa" istediklerini yapsınlar.
Egede birçok yaramazlık yapıyor evin altını üstüne getiriyor mesala yeşimin yaşadağı olayı bende yaşadım Ege 5 litrelik zaytinyağı şişesini halıya devirdi ve inanın sen ne yaptın bile demedim ben oğluma halı yerine geri gelirde oğlumun kalbini kırarsam düzeltebilirmiyim. Sadece yerde yağ olursa kayıp düşeceğimizi ve heryerimizin ağrıyabileceğini söyledim birdahada yapmadı.
Yada şöyle düşünün evin heryerini dağıtıyor diye kızdığınız çocuklarınız Allah korusun engelli olsaydı hiç oyuncak oynayamayacaktı değilmi. Bence hepimiz evlatlarımız sağlıklı diye ne kadar şükretsek azdır.
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 15:32 |
Canim cogu seye izin veriyorum zaten. En basiti kendisine zararli olacagini defalarca anlattigim halde sobanin masasini eline alip oynuyor, bugun sut bardagina sokmus. Sutu dokmesi mesele degil, masanin uzerine dusse, masa sicak olsa vs. vs. Bir kac gun once, bardaginin icine ekmegi doldurmus, bardak yere dusup kirilmis ben mutfaktaydim oda reklam seyrediyordu. Korkmus aglayarak geldi, kirdim dedi. Ne oldu dedim anlamadim niye agladigini. Iceri girdim, baktim barda tuz buz, aldim supurgeyi temizledim, kizmadim, sesimi bile cikarmadim....
Tv masasinin camini kirdi gectigimiz gunlerde... Onu cok uyardim, kizim yaparsan boyle olur vs diye. Mesele kirilmasi da degil, ben olmadigim bir ara yapipta cam kendisine batabilirdi.
Evin duzgun oldugu bir zaman yok zaten. Sorunumuz evi dagitmasi, ustunu kirletmesi de degil. Mesele, onlari tehlikelere karsi defalarca uyarmamiz ve anladiklari halde devam etmek... Kendini tehlikeye atmayan seylerle ugrasmiyorum ne yapiyorsa yapiyor zaten... Sirf bu anlayipta yaptigi seylerden (tehlikeli seylerden) dolayi basina gelmeyen kalmiyor. Sorunumuzu anlatabiliyor muyum Ezom? Ya senin Ege'n muhtesem bir cocuk, ya da bizimkilerde bir sorun var.
|
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 15:39 |
Ege öyle muhteşem bir çocuk değil nesibem oda her çocuk gibi elinden geleni ardına koymayan ne bulursa karıştıran bir çocuk. Ben eline cam bişey asla vermem Egenin herşeyi plastiktir mesela. Bir takdik daha Ege tehlikeli bişey yaprken bir defa uyardım dinlemedimi inat edecek üstüne gidecek demekki anlıyorum dikkatini dağıtıp elindeki herneyse yokediyorum. Gerekli bişeyse takip ederek tabi oynamasına izin veriyorum baktı benden tepki yok zaten bırakıyo
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 16:09 |
 Denemedigim yol yok emin ol. Bu yazdiklarimdan da kotu bir anne oldugum anlasilmasin sakin
O taktikleri az mi yapiyorum ahh 
|
|
 |
leyla59
Kıdemli Üye
Puanlar: 1924
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 19:25 |
çok iyi anlıyorum sizleri
|