Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kizimin gelisimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKizimin gelisimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Kizimin gelisimi
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2009 Saat 21:43
Merhaba Doktor Bey,
Kizimin gelisimini degerlendirmenizi rica edicem.Anne sutu emiyor.4ayimiz bitti.Memeye cok duskun. 2saat aralik vermeye calisiyorum zor sabrediyor.Gece uykusu guzel. ama gunduz uyumuyor.Yarim saatlik bir iki sekerleme bazen... Geceleri 2 3 kere uyaniyor emmek isityor.Kakasi halen zaman zaman yesile donuyor. Fazla emdigi icin oluyor biliyorum ama kilosu bu kadar emmesine ragmen cok da artmiyor.Sutum var .ne zaman baksam geliyor.
Ek birseylere baslayayim mi? ne tur seyler vereyim?
-Bir diger sorum asilarla iligli, ne daha onceki asilarda ne de bugun pnomokok-karma asilarinda ates sorunu olmadi cok sukur. Muhakkak verin dediler ates dusurucuyu ama ben ateslenmesini bekledim;nitekim gerek de kalmadi.Normal mi?
-Demir flor gibi takviyelere ne zaman baslamali? Hangilerini tavsiye edersiniz?
Mul-tab-1ml veriyorum gunluk.

29.08= 3500gr-50cm (hastane cikisini bilmiyoruz malesef.ayrica bu soylenen kilonun netligi de supheli.sanliurfa dogum hastanesi!!!)
10.09=3000gr
30.09=3450gr-55cm
30.10=4400gr
10.11=4700gr-56cm
30.11=4860gr
12.01=5550gr-61cm

Tesekkurler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2009 Saat 09:45
-Anne sütünü son damlasına kadar verin, yetmediğinden şüphe ederseniz, kutu sütlerinden, 60ml. ile başlayarak teklif edin bakalım alacakmı?? 900g. kadar bir eksiğiniz var ama bu eksik daha ziyade eskiden geliyor. 2. ay civarında biraz, duraklama olmuş. Belki sütünüz bu günlerde arttı ve hiç ek gıdaya ihtiyaç olmayacak...Deneyin bir bakalım...
-Aşı yapılan her çocuğa ilaç vermek, bilgi eksikliği ve tembellik işaretidir. Aşıdan sonra, ateş olurda eğer çocuk rahatsız olursa, ilacı o zaman, o çocuğa veririm..
Ayrıca bu davranış, sağlık personelinin "Ateş" ile ilgili yeni bilgilerden bihaber olduklarının işaretidir. Benim "Ateş ve Havale " ile ilgili makalemi okuyun...
-Demir, normal çocuklarda hiçbirzaman başlamıyoruz. Demir, mikroplar için büyüme hormonu gibi tesir eder, hastalıklar çok ağır seyreder. Fluor, başlayabilirsiniz ..Zymafluor 0.25mg. tab. 2 yaşına kadar 1 tablet, suda ezip verin, sütle karıştırmayın.Multi-Tabs ' devam

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Oca 2009 Saat 09:46
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2009 Saat 10:51
 Doktor Bey;

Sutumu son damlasina kadar vermedim hic; cunku 10 15 dakika emiyor, sonra sancilaniyordu, gazini aliyordum, ya biraz cikariyor, ya da gegiriyordu. Ben de doydugunu dusunerek vermiyordum tekrar.Ilk zamanlar fazla emiyor ve sik emiyor diye sancisi cok oluyordu. Gazi oldugu ve yesil kaka oldugu icin sizin oneriniz uzerine dikkatli emziriyordum ama simdi gaz problemimiz bitti gibi. Simdi vereyim o zaman iyice oyle mi? Emzik gibi kullaniyor cok verince, o yuzden ben de sasirdim neyapacagimi. Ama ilk aylar haric, son 2 3 aydir hicbirzaman bir gogsum bitti diye oburune gecmedim. Ikisinden de emsin diye veriyordum ama sutum hep geliyor emip doydugu halde.Bu arda bazen gunde 2 kere kakasini yapiyor. Bir iki gun yapmadii o kadar. Gayet duzenli.Doydugunu ordan da anliyorum yine soylediginiz gibi.
-Bu arada boyu nasil? Minimal degeri nedir bu ayin?
-Bir de elma suyu vs gibi seyler vereyim mi minimal oranlarda?
Bana kalsa 2sene sadece anne sutu istiyorum ama Allah verirse bakalim...

Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 13 Oca 2009 Saat 10:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2009 Saat 11:17
Boy ortalamaya uygun. Elma suyu verebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.