Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın balığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukızımın balığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın balığı
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 09:32
dün  kızımın odasına girdiğimde ona doğum gününde aldığımız kırmızı balığının öldüğünü gördüm. az sonra kızımın balığıma yem atalım diyeceğini bildiğimden odasından çıkp balığına bugün yemini ben attım dedim. babası iki seçenek olduğunu söyledi.ç ya kızıma balığın öldüğünü ve ölümü anlatacağım ya da daha kolay olan yerine aynı balıktan alıp koyacağım. ne yapmalıyım. bu günlerde kızım zaten bu konuda çok hassas geçenlerde Jack london un beyaz diş adlı kitabından uyarlana cd sini almıştık. orda yavrı kurdun babası çığın altında kalıyor ve dönmüytor. kızım bu duruma üzüldü ve hıçkıra hıçkıra ağladı. bu ağlaması bir kaç gün devam etti. ve şimdi babası akşam geç gelse babam ne zaman dönecek, ben babam ölürse, yada annem ölürse çok üzülürüm. ben yalnız yaşamak istemiyorum.. gibi laflar etmeye başladı. tam bunun üstüne balığın öülümü onu çok üzerCry sanırım.
sizce ne yapmalıyım.   gerçek mi, masala devammı?  yardımınızı bekliyorum.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 09:37
kızın kaç yaşında?
Yukarı Dön
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 12:06
4 yaşını yeni bitirdi
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 12:19

Kızının çok üzüleceğini söylemişsin,bence yeni balık almak en iyi çözüm...Bu yaştaki bir çocuğun ölümü anlayacağını sanmıyorum...Kafasını karıştırmak doğru olurmu senceShocked

Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 12:39
onlarda bir birey...herşey oturup açık açı anlatılmalı bence..Smilenaz 17 aylık olmasına rağmen herşeyi açıklamaya çalışıyorum...anlamadığını da sanmıyorum SmileSmileöyle gözlemliyorum çünkü...söylediğim bir şeyi ertesi günlerde tekrar ediyor...
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 12:56
Ben olsam yeni bir balık düşünmeden alırdım,herşeyi anlayacak yaşta olsa bile balığın ölümünü anlaması şimdiden şart değil,hiç bişey kaybetmez,onu mutlu edersen çok şey kazanır,er ya da geç mutlaka öğrenecekler merak etme sen.
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 21:19
canım hemen yeni bir balık alın...onu üzmeyin.bu tür telafisi mümkün bir durumda ben olsam hiç üzmez,farkettirmeden yenisini alırdım.kıyamam yaa..
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 22:08
serpil kızın tam da gördüğü ve yaşadığı şeyleri merak edip soru sorma ve kısa öz cevapları anlama çağında...
balığın öldüğünü söylediğinde  büyük ihtimalle ölümün ne demek olduğunu oradan dönülüp dönülmediğini ve daha bir sürü sorular soracaktır...

izlediği filmle az çok ölümü anlamış sanırım balığının ölmesi de ona ölümü anlaması ve bir adım daha olgunlaşması için hayatın sunduğu bir sürpriz...sanki ölümü anlaması için kaderin sunduğu bi fırsat gibi ...böyle fırsatları olmadan direkt en yakınını kaybeden çocukları düşününce bunu değerlendirebileceğinizi düşünüyorum...

nacizane...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.