Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımı çözemiyorum..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımı çözemiyorum..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımı çözemiyorum..
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 10:29
merhaba dr.hanım.hazıranda 6 yası bıtecek bır kızım var..algıları cok acık.empatı kurabılıen olgun bır cocuk.kendınden cok baskasını dusunen.duygusal.aynı zamanda asi.benımle cok tartısıyor.sunu yerıne koy desem neden ?her soyledıgım seye 'neden'?sorusunu soruyor.ayrıca ılgınc ılgınc soruları oluyor.neden benım amcam yok dıye aglıyr.anlatmama ramen.babası sıgara ıcıyor.ama evde hıc ıcmez ayda yılda bır ıcer belkı cocugun yanında neden ıcıyo babam hasta olucak v.s. kendıne dert eder bunları ve benzer baska seylerı.boyle yapın anne daha ıyı olur ben sızı dusunuyorum ama sız yapmıyorsunuz gıbı.nasıl anlatıcam anlamıyorum.anne babası olarak bı otorıte kurmak ıstıyorum.ama korku temellı degıl.ama ole zorluyorkı kızıncada.sen benı kızmak ıcın mı dogurdun dıyor?

bırde kendı kendıne oyun oynar ve konusur.bu normalmı.arkadaslarıylada  oynar.ayrıca cok secıcı arkadas konusunda.cok durust.karsısındakı durust davranmayınca hemen aglıyor.nıye yapıyo ben yapmıyorum haksızlık bılıyorum o neden yapıyor nıye ogretmemeıs annesı dıyor?

ben napayım:(
tv cok ızlıyor ayrıca..

Düzenleyen yasemin - 18 Şub 2010 Saat 09:38
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 14:56
kzınız zeki ve meraklı bir çocuk. yaşıtlarına göre algıları daha fazla gelişmiş, bu nedenle de sizi zorlayacaktır. otorite ve sınır koymanız şart. bunun için kuralları ebeveynler olarak belirleyin ve kıznızla paylaşın, itirazlarını dikkate alın ve yapılmasını uygun gördüğünüz değişiklikleri yapın. zaman zamn esnek olmakla birlikte net, kararlı ve tutarlı olun. ses tonunuzu elbette bazen yükselebilir, ama tek ilişki kurma biçiminizin bu olmadığını kıznıza hatırlatabilirsiniz. haklar ve soumluluklar konusun da netleştirin. tüm bunlara rağmen akıllı bir çocukla yaşamk zor ama keyifli bir süreçtir
özlem
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 10:24
3 aylık kardesı var.bu yuzden bazı konularda (yemek yemek ustunu gıyme uyutma)toleraslı davranıyorum..kucuk capta bazen kıskanclık yapıyo..rahatsız edıcı boyutta degıl..kuraları kendı koymak ıstıyo.ben gunduz uyu dıyorum sonra oyna..kızım sımdı uykum yok oynıcam sonra uyuyacagım dıyor qcıklıyo bunuda bana..sımarıkca tutturmuyo ama.guzelce yapıcam nıye dedıgımı anlamıyosun dıyo.nıye yasaklıyosun dıyo..

okadar ılgınc soruları varkı..kan grubu babasıyla aynı..bunu laf arasında duydu..bana dıyorkı benım
babamla ne alakam var sen dogurdun benı kanım nıye babamdan..ınekler hayvanlar evlenmıyo nasıl cocuk doguruyo.v.s.benzer cok soru..bunları belkı her cocuk sorar.ama ben kızıma bılmıyorum desemde kurtulamıyorum neden bılmıyosun kac yasındasın anne olmussun.nıye ogrenmedın.anlatmaya calıssam eşeler durur..boyle sorularına nasıl cevap vereyım..

bırde ölumle ılgılı cok sorular soruyo.sız yaslımısınız hemen ölcekmısınız..ben hemen yaslanırmıyım..yada mezarlıktan gecerken muzık kapadıgımızda nıye kapıyosunuz olmusler zaten duymazlar dıyo.gecıstıremıyorum cevap almadan susmuyo.cok ısrarcı..ama bu ölume takması benı rahatsız edıyo acıkcası.saolun bı oncekı bılgılerınız ıcın..yardımızı beklıyorum tesekurler sımdıden..

Düzenleyen humeyram - 19 Şub 2010 Saat 10:30
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2010 Saat 11:17
kardeşini kıskanması doğal, böyle davranışlar gösterdiğinde tepki duymayın ki duygularını rahatça ifade edebilsin. daha önce de söz ettiğim gii sürekli soru sorması meraklı ve zeki oluşundan. bilemediğiniz cevaplar olduğunda, bilmiyorum ama senin için araştıracağım deyin ve gerçekten de cevabı bulmaya çalışın. ölüm bu yaşlarda çocukların çok ilgisini çeker, basit kelimelerle anlatmayı deneyin. sorular devam ettiği müddetçe ayrıntı verebilirsiniz. bu yaş çocuklarda ölüm olgusunu merka ve yakınlarını kaybetme korkusu görülmesi doğaldır ve bu durumu garipsemeden soruları cevaplarsanız kızınız rahatlayacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.