Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıma brokoli pişirmek istiyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukızıma brokoli pişirmek istiyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bediş74 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıma brokoli pişirmek istiyorum
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 13:00
kızlar merhabalar brokoli'yi kızım için daha sağlıklı nasıl yapabilirim?belki tarifleriniz vardır ama benin kızımdan okumaya pek fırsatım yok o benden daha meraklı bunu da çok zor şartlar altında yazabildim.bana kolay tariflerinizi gönderirseniz çok sevinirim ClapClapClapStar
şimdiden teşekkürlerClap
pamuğumhttp://lilypie.com][/url]
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 13:31
konuyu buraya taşıdım Wink
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Puanlar: 9759
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 18:32
benim bebeğim yok ama hamileyim vitamin olsun diye geçen hafta yapmıştım senin için kolay olurmu bilmiyorum ama tarifini yazayım.
yarım kilo brokoli
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
bütün malzemeleri yıkayıp blendırdan geçirdim.düdüklü tencerede salçayı ve soğanı kavurduktan sonra malzemeleri ilave ettim göz kararı su ilave ettim 15-20 dk sonra hazır oldu.Smile
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 22:02
Bende brokolinin yogurtlu (sarimsakli) salatasini yapiyorum...bende onu yazayim sana...tabii cocuk icin oldugundan sen istersen sarimsagini koymazsin icerisine!!!

yarim kilo brokoliyi ayikliyorum temizleyip yikiyorum sonra kaynayan tuzlu suda asagi yukari 10dakika kaynatiyorum...(ne cok fazla sert nede cok fazla yumusak olmayacak, arada birtane cikarip cigneme testi yaparsin)...kaynadiktan ve hafif yumusadiktan sonra suyunu süzgecten süzüyorum. Bu arada  500gr. SÜZME yogurt, biraz tuz, birazda kirmizi toz biber, ezilmis 1büyük veya 2kücük dis sarimsagi eziyorum (dedigim gibi sen sarimsaksiz yapabilirsin veya biraz sarimsak tozu atabilirsin...sana kalmis)... hepsini karistiriyorum önceden, yogurdun tadina bakiyorum tadi yerindeyse icerisine brokolileri atiyorum ve biraz daha karistiriyorum, cok fazla karistirmiyorum yoksa brokoliler ezilip dagila bilir...sonrada afiyetle yiyoruz...cokta seviliyor hep benim cocuklar tarafindanda ve misafirlerdende!!! 
(Süzme yogurtun sebebide, öteki yogurtla yapinca belirli zaman sonra sulaniyor iyi olmuyor...süzme yogurtla daha lezzetli...) KizBebek

Düzenleyen MySons - 28 Ara 2008 Saat 22:07

Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2008 Saat 10:31
SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI

250 g. brokoli
1 patates
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su

Patatesler soyulup doğrandıktan sonra brokolilerle birlikte üzerlerini biraz geçecek suda haşlanır. Tereyağ eritilip un kavrulduktan sonra üzerine sebzeleri haşladığımız su dökülerek topaklanmaması için iyice çırpılır. Sonra püre haline gelmiş sebzelerimiz eklenir ve ılıtılmış süt de katıldıktan sonra kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu da ekledikten sonra çorba tamamlanmış olur.
Afiyet olsun. Smile
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4077
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 14:00
Emre'ye brokli çorbası yapmak istiyorum ama ilk önce size danışmak istedim. aranızda yapmış olanınız varmı??? Big%20smile
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 14:08
ben bu tarifi yaptım.. bence güzel oldu.. yogurtlu ama diğer türlü hiç yapmadım..

Malzemeler;
- 3 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 400 gr kadar brokoli
- 1 çay bardağı temizlenip yıkanmış pirinç
- tuz

Hazırlanışı;
Brokolileri temizleyip bir tencereye alın, içine 1,5 su bardağı kadar su ilave edin kapağını kapatıp kısık ateşte brokoliler haşlanana dek pişirin. (Çok su koymayın, kapağını kapatıp buharında pişirin ki brokolide ki besin değerleri ölmesin)

Unu yavaş yavaş yoğurda yedirip iyice çırpın, topak kalmamasına dikkat edin. İçine yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin sonra pirinci ve tuzunu ekleyin. Üzerine iki litreye yakın soğuk su ilave edip sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler pişene dek ocakta bırakın.

Haşlanmış brokolilerin 3/4'ü kadarını 1 çay kaşığı tuz ilavesiyle rondoda iyice kıyın. Çorba tenceresine bu kıyılmış brokolileri kaşık kaşık ilave edip bir çırpma teli yardımıyla iyice karışmasını sağlayacak şekilde çorbaya yedirin. Kalan brokolilerin çiçek kısımlarını servis yaparken tabaklara pay edebilirsiniz. Üzerine yağ kızdırıp gezdirebilirsiniz.
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
seyhann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 102
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 00:02
brokoli kaçıncı aydan itibaren verilir arkadaşlar?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.