Bende brokolinin yogurtlu (sarimsakli) salatasini yapiyorum...bende onu yazayim sana...tabii cocuk icin oldugundan sen istersen sarimsagini koymazsin icerisine!!!
yarim kilo brokoliyi ayikliyorum temizleyip yikiyorum sonra kaynayan tuzlu suda asagi yukari 10dakika kaynatiyorum...(ne cok fazla sert nede cok fazla yumusak olmayacak, arada birtane cikarip cigneme testi yaparsin)...kaynadiktan ve hafif yumusadiktan sonra suyunu süzgecten süzüyorum. Bu arada 500gr. SÜZME yogurt, biraz tuz, birazda kirmizi toz biber, ezilmis 1büyük veya 2kücük dis sarimsagi eziyorum (dedigim gibi sen sarimsaksiz yapabilirsin veya biraz sarimsak tozu atabilirsin...sana kalmis)... hepsini karistiriyorum önceden, yogurdun tadina bakiyorum tadi yerindeyse icerisine brokolileri atiyorum ve biraz daha karistiriyorum, cok fazla karistirmiyorum yoksa brokoliler ezilip dagila bilir...sonrada afiyetle yiyoruz...cokta seviliyor hep benim cocuklar tarafindanda ve misafirlerdende!!!
(Süzme yogurtun sebebide, öteki yogurtla yapinca belirli zaman sonra sulaniyor iyi olmuyor...süzme yogurtla daha lezzetli...)
Düzenleyen MySons - 28 Ara 2008 Saat 22:07