begumunannesi Yazdı:
Merhaba oncelikle verdiginiz cevaplar cok keyifli elinize saglik.Kizim 14 eylul 2007 12.45 mersin dogumlu sanirim yukseleni yay kendi de basak.Ben kocum yukselenin yay oldugunu duyunca sevindim cunku iyi anlasirim.Ama basaklarin takintili olmalarini sevmezdim.Sizce basak ve yukselen yay kombinasyonu nasil bir etkilesim dogurur?Bu burclar henuz bebekken kendini gosterebilir mi?
Cok tesekkurler simdiden |
Merhaba Begüm'ün Annesi,
Bu kez ben size teşekkür etmeliyim bu kadar bilinçli sorular sorduğunuz için.

Ayrıca güzel sözleriniz çok motive edici, sağolun.
Hepimiz dünyaya gelirken genetik bir takım özelliklerle donanmış oluyoruz, ve bu özelliklerimizi ortaya çıkarabileceğimiz bir ortama gözlerimizi açıyoruz. Daha anne karnındayken annemizle bağımız derinleşiyor, onun üzüntüleri bizim üzüntülerimiz, yaşadığı zorluklar bizim zorlanmalarımız olarak içselleşiyor. Doğduğumuz an bizim bebeklik fotoğrafımız gibi, onun donup bir kareye hapsolmuş halidir. Bizim doğduğumuz yerden gökyüzünün, gezegenlerin konumudur horoskopumuz İşte bizler bu özellikleri ve onların işlevleriyle donanmış olarak açarız gözlerimizi evrene. O nedenle de bebekliğimizden itibaren bu fonksiyonları bilerek bilmeyerek ortaya koyarız yaşamın çeşitli alanlarında.
Kızınız da bir Başak insanı olarak dünyaya gelirken doğu ufkundan Yay burcu yükseliyormuş. Duygularını ve duygusal ihtiyaçlarını gösteren Ay burcu ise Terazi'yi gösteriyormuş. Bu güzel ve hoş bir kombinasyon. Başak'ın tutuculuğunu, titizliğini ve kılı kırk yaran tavrını hafifletip esnetebilecek bir durum yaratıyor. Yay'ın felsefesi "Herşey iyi olacaktır". Biraz polyannacılık gibi gelebilir ama bu yaklaşımı benimseyerek dünyaya gelmiş insanlardır gerek yükseleni gerekse kendi burçları Yay olanlar. Yöneticisi, en büyük yararı salayan Jüpiter, kendisine yeni başlangıları yaparken şans ve fırsat, fayda sağlayacaktır. Zaten haritasında Büyük Şans ÜÇgeni bulunuyor. Hayattaki tüm aksiliklere karşı koruma altında. Yeter ki rehavete kapılmasın, bugünün gereklerini yerine getirmekten geri durmasın. Zaten Başak burcu bugün-buradayla ilgili bir burç. Böyle davranması gerekiyor. Kızınız, inanç sahibi bir ateş bucu insanı. Prangalara dayanamaz, özgürlükçüdür.Tam bir doğa aşığı olabilir. Gezip yeni yerler keşfetmekten zevk alacaktır. Onu bol bol açık alanlara götürün, çok keyif alacaktır. Yaşayabileceği sorunlar; iyimserliği yüzünden yapabileceğinden fazlasına söz vermek ve sonrasında zorlanmak , programını aşırı yükleyerek enerjisini tüketmek olabilir. Bir başka durum ise eleştiride aşırıya kaçmak ve kendisini de bu anlamda kusursuzlaştırmak için, standardını çok yükseğe çekmek için zorlamak olabilir. Bilinçsizce abartma huyu olabilir. Uyum, bütünleşme ve ruhsal, fiziksel alışverişlere açık. Kendi hakkındaki duyguları karşısındakine bağlı olabilir. Mutlaka sevilmek, beğenilmek ister. Zevkli, estetiğe, güzelliklere meraklı, hatta artistik yetenekleri olan biri olabilir. Yumuşaklıktan, güzel sözlerden, fiziksel temastan ve nezaketten hoşlanır.
Koç ve Yay ateş gruparından olduğu için birbirlerini anlamakta zorluk çekmezler. Ama elbette ki uyum için pek çok konunun birlikte ele alındığı titiz, en az 4/5 saatlik bir çalışma yapmak gerekir.
Şimdilik bu kadar. Size mutluluk, keyif, bol neşe ve sağlık diliyorum yeni yılda.
Sevgilerimle.
Düzenleyen Gamze Özşahin - 04 Oca 2008 Saat 17:55