Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım düştü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım düştü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FILIZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım düştü
    Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 10:54
merhaba 30 aylık kızım gectıgımız gun kendısınden uc yas buyuk abısıyle oynarken dustu.nasıl dustugunu gormedım yalnız evın ıcınde kosusturuyorlardı cıglıkla bagırmasına kostum.agzı kan ıcındeydı basta korktum tabı kızımda korkmustu.ılk basta sadece kanı durdurmaya calıstım.daha sonra kucagımda bakarken artık nasıl dustuyse alt dudagı barız sıs ve dudak ıcınde ıkı tane boylu boyunca kesık vardı dıslerıyle ısırdı demekkı.sımdı alt dudagıyla bır sorunumuz yok fakat on ıkı dısınden bırı dıgerıne gore ıceri kaymış ve daha kısa duruyor guldugu zaman sankı o dısı yokmus gıbı.ve zannedıyorum rahatsızlıkmı verıyor yoksa acıyormu sureklı aglayarak o dısını gosterıyor alt dıslerıyle o dısını gıcırdatıyor.bu dısı bı sorun cıkarırmı yapılması gereken bısey varmı dr goturmemızı onerırmısınız sankı dısetıde mor yoksa dusecekmı dısı cok uzuluyorum kucuk bır dıkkatsızlıgım nelere maloldu cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum ınsallah kotu bısey yoktur.
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 14:05
merhaba,
sağlık problemleri nedeniyle bir süredir siteye giriş yapamadım.Mailinizi yeni görüyorum.Düşme gibi acil bir durum için gecikmiş bir mail oldu.Fakat düşme anında temelde yapmanız gereken kanamanın dişlerden mi yoksa sadece dudaktaki yaralanmadan mı kaynaklandığının tam olarak tespit edilmesidir.Dişlerde herhangi bir sallanma,şeklinde-bütünlüğünde bozukluk(kırık,çatlak gibi),konumunda bozukluk(boyunun kısalması,daha geri ya da ön pozisyonda olması gibi),dişin köküyle beraber düşmesi gibi bir durum tespit ediyorsanız hemen bir diş hekimine başvurmalısınız.Eğer diş yerinden çıktıysa dişi sütün içine ya da çocuğun kendi tükürüğünün içine koyarak hekime götürün.
sevgiler...
Yukarı Dön
FILIZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 19:15
merhaba çok geçmiş olsun.cevabınız için tesekkur ederım.hergün hatta bazen gunde iki üc defa gırdım sıteye cevapladınızmı dıye.düştügünde sadece dudaktaki yaralanmadan kaynaklanmıstı kanama.allaha şükür şuana kadar bir sorun yaşamadık alt dudaktaki kesilme zaten düzeldi.yalnız üst ön iki dişinden birinin boyu diğerine göre kısa ve daha geride damagındakı morluk geçti fakat sanki dişi mor hala neden böyle.doktora götürmedim acaba bir sorun varmıdır geç kalmış olabilirmiyim doktora götürsem.diş düşmedi ama daha geride diğer dişe göre kısalması sonucunda ne olur.acaba kızıma rahatsızlık veriyormudur yemek yerken çiğnerken bir rahatsızlığı yok.ilk düştüğünde korktugu icin ön dişlerini kullanmıyordu ama şu an herşey yolunda yada bana öyle geliyor.cebanızı yine beklıcem ve ona göre bir yol izlicem özlem hanım.
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 11:35
merhaba,
diş boyunda diğerine göre kısalma varsa,düşme esnasında diş yuvasında bir miktar gömülmüş olabilir.Bu durum bazen hiçbir sorun yaratmazken bazen beraberinde başka sorunlar da eşlik ediyor olabilir.Dişetindeki morluğun geçtiğini fakat dişinin hala mor göründüğünü söylemişsiniz.Çarpma esnasında diş canlılığını yitirmiş olabilir,dişteki renk değişikliği bunun göstergesidir genelde.Eğer diş canlılığını yitirdiyse de kanal tedavisi yapılarak sonrasında kökte enfeksiyon oluşumu engellenmelidir.
Önerim bir diş hekimine görünerek, dişin canlı olup olmadığının,canlı ise herhangi bir sorunu olup olmadığının tespitini ve duruma göre de gerekli tedavinin yapılmasıdır.
sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.