Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım davranış değiştirdi, acil lütfen!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım davranış değiştirdi, acil lütfen!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
milford Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım davranış değiştirdi, acil lütfen!!!
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2009 Saat 13:49

Merhaba Özlem Hanım,

Çalışan bir anneyim, kızım şu anda 8 aylık. Kızım 4aylıkken işe tekrar başladım. Ben işteyken kızıma bakıcısı bakıyor; bakıcımız sakin, çocuk gelişimi konusunda eğitim almış, düzgün biri. Kızım da kendisini ilk günden itibaren sevdi ve kolayca alıştı. Ben evde yokken birlikte iyi vakit geçiriyorlardı. Ne var ki 10 gün önce, kızım iyice anneci olmaya başladı. Ben evde yokken, neredeyse bütün gün ağlıyor, ancak ayakta kucakta tutunca biraz sakinliyormuş. Bazı günlerse hiç gündüz uykusu uyumuyor, bazen de kısa uykular uyuyormuş. Sadece, dışarı gezmeye çıkarınca sakinliyormuş. Haftasonları ailece evde olduğumuzda ise, durum tamamen farklı. Kızım, gayet sakin, mutlu, yemeklerini yiyor, gündüz uykularını uyuyor. Normalde de çok güleç, mutlu ve sosyal bir bebek. İşten eve döndüğümde vaktimi kızımla geçiriyorum mümkün olduğunda. Ona bol bol sarılıyorum, birlikte oyunlar oynuyoruz. Ama ben evde yokken gözyaşları dinmiyor.

Ayrıca akşam uykuları konusunda büyük sorun yaşıyoruz. İlk 6ayı çok rahat geçirdik. Kızım gecede bir veya iki defa anne sütü emiyor ve düzenli uyuyordu. 6. ay bittiğinde, herşey tersine döndü. Saat başı uyandığı geceler de oldu; ama çoğunlukla 4-5 defa uyanıyor. 5. ayda ek gıdalara geçtiğimiz için emzirmeyi yavaş yavaş azaltmıştım. Son birkaç aydır sadece uykuya dalarken emmek istiyordu. Sütüm de zaten iyice azaldı. Gece uyanmalarında sanırım birkaç damla süt ya geliyor ya gelmiyor. Ona rağmen kuru kuru sürekli emmek istiyor.  Emmezse ağlıyor; kucağımıza almayı, yatakta elini tutup sakinleştirmeye çalışmayı, hatta kucakta sallamayı denedik. Hiçbiri fayda etmedi, bu defa uykusu iyice açıldı, tekrar uyutmak için meme vermek zorunda kaldım. Uyurken emzik emmesine rağmen, gece uyanmalarında emziği de kabul etmiyor. Önceleri diş çıkardığı için düzeni değişti diye düşündük; ama bu durum kalıcı oldu. Gece uyanmaları beni de iyice yoruyor. Uykusuzluk, depresif hale getiriyor.

Bu iki sorunun nedenleri ve neler yapabileceğimiz konusunda detaylı yardımcı olabilirseniz, çook sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2009 Saat 00:55
yokluğunuzu hissediyor ve sizi özlüyor. bu nedenle huysuzlanıyor, ağlıyor. alışması bazen uzun sürebiliyor. gece uyanmaları da sizi görmek ve vakit geçirmek adına yapılan şeyler.  zaman içinde yokluğunuza alışacaktır. sesinizi kasete alabilir, arar dinletebilirsiniz. özellikle de olmadığınız zamanlar yada kokunuzun sindiği, çocuğunuza sizi simgeleyen bir şeyinizi verebilirsiniz. eve gelince onunla vakit geçirdiğinizi söylediniz. ancak ilk iş olarak ve hiç bir şeyle uğraşmadan ona ayıracağınız yarım- bir saat çok önemli
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.