Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım arkadaşlarının sözlerinden etkileniyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım arkadaşlarının sözlerinden etkileniyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım arkadaşlarının sözlerinden etkileniyor
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 09:20

merhaba Özlem Hanım;

benim kızım 4 yaşını bugün bitiriyor. geçen yıl tam gün kreşe gitti. bu yıl da yarım gün anaokuluna gidiyor. geçen hafta saçlarında bit gördüğümüz için çok kısa olmasına itiraz etmeme rağmen babası kısacık kestirdi. kızım saçlarını uzatmayı istiyordu. uzunsaçı ve uzun saçlı herkese hayranlığı vardı. okulda öğretmenine bu olaydan söz ettim. ama arkadaşları erekek gibi olmuşsun falan demişler. kızımı öğlen almaya gittiğimde kızım "saçlarım uzayıncaya kadar okula gitmeyeceğim" dedi. çok üzüldüm. onu ikna etmye çalıştım. saçlarını çok güzel olduğunu, ona kısa saçın yakıştığını benimde saçlarımın kısa olduğunu, babası va ben bu haliyle onu daha çok sevdiğimizi söyledim. ama okula pek isteyerek gitmedi bugün. zaten okula istekli gitmiyordu. hafta sonu her zamanki hali de yoktu. içine kapanmış gibiyfi. acaba ne yapmam gerekir. bu durumun kızımın hayatında bir engel olmasını, ilerki dönemlerde bir problem olur mu çok üzüldüm. ne yapmalıyım. okulu bırakmayı bile düşündüm. okulu bırakırsa işyerimde zaman geçirecek bu da onu nasıl etkiler ne yapmam gerek lütfen yardım edim. cevabınızı bekliuyorum. teşekkür ederim. 

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 17:02
çocuklar arkadaşlarının söylediklerinden etkilenir ve çok önemserler. ancak bunlar onun ruh sağlığına kalıcı zararlar vermez. zaten kısa sürede saçları uzayacak ve bu sorun ortadan kalkacaktır. bu dönemde çok rahatsızsa okula gitmemek yerine şapka, bandana gibi şeyler takmasını, çok şirin gözüktüğünü söyleyebilirsiniz. okuldan vazgeçmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.ileride farklı ve  değiştiremeyeceğiniz nedenlerden dolayı kzınızla alay eden olursa bununla okuldan ayrılmadan da baş etmeyi öğrenmiş olacaktır
özlem
Yukarı Dön
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2008 Saat 09:20

özlem hanım ;

teşekkür ederim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.