Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KIZIL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKIZIL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 22:56
Nasil resim gonderilir, onu okuyun. 
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2019 Saat 01:36
Pardon hocam tekrar gönderiyorum... Kızıl döküntüsü geçen hafta pazar günü başlamıştı...Çarşamba deposilin 6-3-3 yapıldı...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2019 Saat 05:22
Kawasaki DE BOYLE BIR SEY olmaz!!!  
" A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarda" gec tedavi edilenlerde, bakterinin salgiladigi; "streptolisin" 
toksini ellerde ve ayak derilerinde bu sekil soyulmalar yapar.. Deposilin 6-3-3 yaptirmaniz COK iyi olmus.. 
Yoksa Ilerde basiniza, Kalp Romatizmasi, veya Akut Glomerulo Nefrit cikabilirdi 
Deposilin6-3-3, ilk andan itibaren korumaya baslar ve 1 ay sure ile cocugun tekrar Streptokok almasini onler.. 
Burada onemli olan, bakterinin kendisi degil, bu bakteriye karsi vucudun olusturdugu bagisiklik maddeleridir. 
Bu bagisiklik maddeleri (Streptokoklar; Deposilin6-3-3 ile tedavi edilmediklerinde) asiri miktarlarda artarlar.
Belirli bir seviyeden sonra da,(yapilari birbirine cok benzedigi icin) Streptokoklarin "dis zarlari" 
zannederek, Kalp veya Bobrek ic zarlarina saldirirlar.. 
Bundan sonra supheli her durumda, Strep-A Testi yaptirin.. SAKIN "Bogaz Kulturlerine" inanmayin.. 
Kulturler; "A-Grubu" olup olmadigini belirtmezler.. Bunun icin "Tip tayini" gerekir. Onu da cok az laboratuvar
 daha yeni ogrendi.. Bu yuzden, "Strep-A Testi" daha kiymetilidr. Hem 1 gun beklemezsiniz, 10 dakikada
 sonuc verir, hemde DOGRU sonuc verir.. Tabii ilerde, bunun da hilesini yaparlar mi, kalem oynatirlarmi??
 O nu bilemem.. Bu Saglik sisteminde her sey beklenir.. O yuzden siz MUTLAKA: Ates+koku+pas degerlendirmesi
yapin.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2019 Saat 05:24
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2019 Saat 12:51
Çok teşekkür ediyorum hocam...demekki döküntü başlayınca hemen ilk gün tedaviye başlamak gerekiyormuş.. Dr Salı günü kültür sonucuyla şurup olarak başlamıştı yani 3. Gün... Keşke biz farkedip pazartesi iğneyi yaptırsaymışız çok üzüldüm şimdi...tekrar teşekkür ediyorum herşey gönlünüzce olsun🙏
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2019 Saat 12:47
Merhaba hocam... 2 hafta önce oğlum kızıl olmuş 3. Gün de sizin desteğiniz sayesinde deposilin 6-3-3 yaptırmıştık...bugün de küçük oğlumda ( 13 martta 4 yaşını dolduruyor) döküntüler başladı...bi kaç gündür gribal belirtiler ve halsizlik vardı, Ateş'i var yok arası hafif bi sıcaklık dım
şında hiç yükselmedi...pas ve koku dikkat çekici değil...ateş+koku+pas değerlendirmesi prensibine tam uymasa da abisinde kızılı bizzat gördüğüm için bunun da kızıl olduğunu düşünüyorum...dili Çilek görüntüsünü almış.. boğazı beyaz iltihaplı...döküntüler isilik gibi ellerine kadar yayılmış...bir de dün üst dudağı uçuk gibi şişmişti sizin Uçukla ilgili yazılarınıza bakıyordum ki bugün kızıl belirtileri verdi...hocam kilosu 15...strep A testi yok Ünv. Hastanesinde ve de özel hastanede...deposilin 6-3-3 mü yapılacak

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2019 Saat 18:51
Test'e gerek yok, Deposilin6-3-3 yaptirin.. 
Isin dogrusunu gosterdiginden, Turk doktorlari; Strep-A Testini sevmezler.. 
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2019 Saat 19:38
Hocam Ünv hastanesi acile götürdüm...ısrarıma ve abisini anlatmama rağmen Dr iğne yazmadı üstelik abisini karıştırmayın şikayetinizi söyleyin sadece diye de terslendi...kızıl bu o yüzden anlatıyorum kafanız karışmasın dedim iyice sinirlendi... Boğaz kültürü aldı, augementin bid 2x1, calpol bi de almadım tabii bi Boğaz spreyi yazmış...hemen evde şuruba başladık...pazartesi bir yolunu bulup iğneyi yaptırmaya çalışacağım... Eğer temin edemezsen 20 gün bu şuruba mı devam edeyim yoksa Penos la mı devam edeyim hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2019 Saat 23:45
Augmentin aldiniz ise, Augmentin ile devam edin, 20 gune Pen-Os ile tamamlayin. 
Peki, o OKUZ; teshis olarak ne dedi?? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.