KIZIL |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118151 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Nasil resim gonderilir, onu okuyun.
|
|
moralist
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 179 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Kawasaki DE BOYLE BIR SEY olmaz!!! " A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarda" gec tedavi edilenlerde, bakterinin salgiladigi; "streptolisin" toksini ellerde ve ayak derilerinde bu sekil soyulmalar yapar.. Deposilin 6-3-3 yaptirmaniz COK iyi olmus.. Yoksa Ilerde basiniza, Kalp Romatizmasi, veya Akut Glomerulo Nefrit cikabilirdi Deposilin6-3-3, ilk andan itibaren korumaya baslar ve 1 ay sure ile cocugun tekrar Streptokok almasini onler.. Burada onemli olan, bakterinin kendisi degil, bu bakteriye karsi vucudun olusturdugu bagisiklik maddeleridir. Bu bagisiklik maddeleri (Streptokoklar; Deposilin6-3-3 ile tedavi edilmediklerinde) asiri miktarlarda artarlar. Belirli bir seviyeden sonra da,(yapilari birbirine cok benzedigi icin) Streptokoklarin "dis zarlari" zannederek, Kalp veya Bobrek ic zarlarina saldirirlar.. Bundan sonra supheli her durumda, Strep-A Testi yaptirin.. SAKIN "Bogaz Kulturlerine" inanmayin.. Kulturler; "A-Grubu" olup olmadigini belirtmezler.. Bunun icin "Tip tayini" gerekir. Onu da cok az laboratuvar daha yeni ogrendi.. Bu yuzden, "Strep-A Testi" daha kiymetilidr. Hem 1 gun beklemezsiniz, 10 dakikada sonuc verir, hemde DOGRU sonuc verir.. Tabii ilerde, bunun da hilesini yaparlar mi, kalem oynatirlarmi?? O nu bilemem.. Bu Saglik sisteminde her sey beklenir.. O yuzden siz MUTLAKA: Ates+koku+pas degerlendirmesi yapin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2019 Saat 05:24 |
|
moralist
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Çok teşekkür ediyorum hocam...demekki döküntü başlayınca hemen ilk gün tedaviye başlamak gerekiyormuş.. Dr Salı günü kültür sonucuyla şurup olarak başlamıştı yani 3. Gün... Keşke biz farkedip pazartesi iğneyi yaptırsaymışız çok üzüldüm şimdi...tekrar teşekkür ediyorum herşey gönlünüzce olsun🙏
|
|
moralist
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba hocam... 2 hafta önce oğlum kızıl olmuş 3. Gün de sizin desteğiniz sayesinde deposilin 6-3-3 yaptırmıştık...bugün de küçük oğlumda ( 13 martta 4 yaşını dolduruyor) döküntüler başladı...bi kaç gündür gribal belirtiler ve halsizlik vardı, Ateş'i var yok arası hafif bi sıcaklık dım
şında hiç yükselmedi...pas ve koku dikkat çekici değil...ateş+koku+pas değerlendirmesi prensibine tam uymasa da abisinde kızılı bizzat gördüğüm için bunun da kızıl olduğunu düşünüyorum...dili Çilek görüntüsünü almış.. boğazı beyaz iltihaplı...döküntüler isilik gibi ellerine kadar yayılmış...bir de dün üst dudağı uçuk gibi şişmişti sizin Uçukla ilgili yazılarınıza bakıyordum ki bugün kızıl belirtileri verdi...hocam kilosu 15...strep A testi yok Ünv. Hastanesinde ve de özel hastanede...deposilin 6-3-3 mü yapılacak |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Test'e gerek yok, Deposilin6-3-3 yaptirin.. Isin dogrusunu gosterdiginden, Turk doktorlari; Strep-A Testini sevmezler..
|
|
moralist
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam Ünv hastanesi acile götürdüm...ısrarıma ve abisini anlatmama rağmen Dr iğne yazmadı üstelik abisini karıştırmayın şikayetinizi söyleyin sadece diye de terslendi...kızıl bu o yüzden anlatıyorum kafanız karışmasın dedim iyice sinirlendi... Boğaz kültürü aldı, augementin bid 2x1, calpol bi de almadım tabii bi Boğaz spreyi yazmış...hemen evde şuruba başladık...pazartesi bir yolunu bulup iğneyi yaptırmaya çalışacağım... Eğer temin edemezsen 20 gün bu şuruba mı devam edeyim yoksa Penos la mı devam edeyim hocam
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Augmentin aldiniz ise, Augmentin ile devam edin, 20 gune Pen-Os ile tamamlayin. Peki, o OKUZ; teshis olarak ne dedi??
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|