Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızıl hastalığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızıl hastalığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızıl hastalığı
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 39 Dakika önce Saat 14:16
Merhaba kadir hocam. 10.03.19 doğumlu 25 kilo 125 boyundaki oğlum cuma günü gece 5 te birden ağlayarak boğazım acıyor diye uyandı. Ateş 38 civarındaydı gün içinde dirençli ateşi oldu 6 saatte bir calpol Verdik. Dün sabah heryeri döküntü içindeydi yüzü,kolları,bacakları heryeri. Boğazı kızarık di ve yutkunurken bile zorlanıyordu iştahı hiç kalmadi. Kızarıklığı görünce hemen doktorunu aradım kızıl hastalığı anlattığına göre hemen acile gidin antibiyotik versinler dedi. Hemen sizin yazilari araştırmaya başladım acile gittiğimiz de tabikide hiç ilgilenmediler. Kızıl hastalığı mi dedim ona benziyor dedi. agumentin es 600 verdi 3 gün kullanin geçmezse polikliniğe gelin dedi .deposilin 6.3.3 vurabilirmisiniz dedim benim verdigim antibiyotik de aynı etkide dedi 😄 bişey demeden çıktım. Antibiyotiği 12 saat ara ile 2 kere verdim ateş düştü vücutta ki döküntüler devam ediyor. Şimdi ne yapmalıyım hocam deposilin 2 eczaneye sordum yok dediler üniversite hastanesine gitsem vururlar mi 2 kere antibiyotik de verdim bugün de icicek tedaviyi nasıl tamamlamaliyim. Hocam birde 6. Hastalık ile kızıl hastalığını nasıl ayırt edebiliriz .şimdiden çok teşekkürler 

Düzenleyen Merveozy - 11 Saat 27 Dakika önce Saat 14:28
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 12 Dakika önce Saat 14:43
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 11 Dakika önce Saat 14:44
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 10 Dakika önce Saat 14:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 33 Dakika önce Saat 19:22
Son 2 resim acilmiyor. Dili disarda, bogaz resmi lazim!
Kizil: Herhangi bir Penisilin veya ampisilin grubu ilac ile ates ve dokuntu; 12 saat sonra tamamen kaybolur.
Kan sayiminda, WBC:17'nin ustundedir.
6. hastalik: 2 yasindan sonra olmaz. WBC; normal veya normalin altindadir.
5. Hastalik: Yuzde; Kelebek kanadi seklinde dokuntu vardir. WBC: dusuktur.

Atesli Hastaliklarin tarihi siniflandirmasi makalemi yazarlar kismindan okuyun.
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 19 Dakika önce Saat 20:36
Kan değerlerine bakmadılar hocam bugün toplam 3 kez antibiyotik vermiş oldum ates tamamen geçti döküntüler de azalmak üzere. Fotoğraf attım eğer kizilsa bundan sonraki süreç te neler yapmaliyim

Düzenleyen Merveozy - 5 Saat 15 Dakika önce Saat 20:40
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 18 Dakika önce Saat 20:37
Yukarı Dön
Merveozy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Merveozy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 16 Dakika önce Saat 20:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.