Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızamık aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızamık aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: kızamık aşısı
    Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 19:36
doktor bey merhaba. bir konuda yine bilginize başvurmak istedim, geçenlerde bir programda geçmiş yıllarda yapılan kızamık aşısı ile ilgili pes dedirtecek bir sürü açıklama yapıldı ve tüylerim ürperdi. 1987 ve 1998 yılları arasında sağlık bakanlığı tarafından  yapılan kızamık aşısının tek doz yapılması ve yetersiz gelmesi sebebiyle bir çok çocuğun beynine kızamık virrüsü yerleştiğini ve beyin felci gibi (farklı bir adı vardı rahatsızlığın) bir rahatsızlığa sebep olduğu açıklandı.98 yılından sonra aşının değiştirildiği ve iki doza çıkartıldığı ancak o yıllar arasında aşı olan çocukların risk taşıdığı söylendi. hemşiremizden bu konuda yeterli bilgi alamadım, merak ettiğim kızamık aşısı hala tek doz yapılıyo bildiğim kadarıyla madem yetersiz geldiği tespit edilmiş neden dozu artırılmamış. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ancak ifade edebildim, şimdiden teşekkr ediyorum iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120400
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 09:59
Hadise, "Tek doz" yapılması değil, 1 YAŞINDAN EVVEL Kızamık aşısının yapılmasıdır... 1 yaşından evvel yapılan Kızamık aşıları, anneden geçen "antikorlar" ile tesirsiz hale geliyor, aşı tutmuyor ve bu çocuklar "Kızamık virüsü"  aldıklarında hasta oluyorlardı... Çok enteresan bir doktor grubumuz var, hala işin aslını öğrenemediler... Eskiden tekdoz Kızamık aşısı hayat boyu koruyuculuk sağlıyordu...
Bilhassa gelişmiş ülkelerde, Kızamık aşısı yaygın bir şekilde uygulanınca bizdede devlet ücretsiz yapmaya başlayınca, aşılı şahısların bir daha Kızamık hastası çocuklarla karşılaşması ve virüsü alarak ikinci bir defa aşılanmış gibi bağışıklık kazanmaları olanağı kalmadı... İşte bu dönemden sonra 5 yaş civarında 2. AŞI yapılmaya başlandı...
Onların dediği gibi, 9. ayda birincisi, 1 yaş sonrasında ikincisi değil... Bu şekilde aşı olanların, 5 yaş civarında ;3. doza ihtiyacı vardır.. 9. ayda yapılanın hiçbir faydası yoktur... Ayrıca Kızamık Ensefaliti 1000 vak'ada 1 görülen bir hastalıkdır... Onlarda bazıların zannettiği gibi aşı yüzünden değil, Kızamık geçirdikleri için oldular.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Şub 2010 Saat 10:04
Yukarı Dön
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 19:41

evet o dönemde aşı 9. ayda yapılıyormuş, anladım hocam çok sağolun

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.