kıymalı yumurtalı patates |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
ayseceylin
Üye Kayıt Tarihi: 25 Ara 2007 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ayseceylin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2007 Saat 18:23 |
2 adet yumurta 300 gr.kıyma 1 tatlı kaşığı salça 2 çay bardağı sıcak su tuz,kırmızı biber Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı : * Patatesler ince ince ve uzun uzun doğranarak bol kızgın yağda kızartılır. * Geniş bir tencerede kıyma kavrulur ve kızartılan patatesler üzerine ilave edilerek karıştırılır. * Salça ve sıcak su ile karıştırılıp sos yapılarak patateslerin üzerine dökülür. * Tuz ve kırmızı biberle tatlandırılıp kısık ateşte 5-10 dk.suyunu çekmesi beklenir. * Suyunu çekince üzerine yumurta kırılıp,pulbiber ve biraz tuz atılır.
Afiyet olsun..
|
|
|
|
ifakat
Kıdemli Moderatör "Yağmurun annesi... Çıtır pare mod" Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 11323 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ben bunu kıya koymadan kahvaltı içn hazırlıyordum ellerine sağlık birde kıymalıyı deneyeyim
|
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|
miniğim
Üye Kayıt Tarihi: 25 Ara 2007 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ayy bu yenirse 100 kilo olurum
|
|
suzi
Pırlanta Üye Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 12444 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Arada ben bunu yapıyorum,paylaşımın için teşekkürler.Yanlız ben 1 patatesi küp küp doğruyorum,biraz kızarınca kıymayı ilave ediyorum.
|
|
duygu07
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7483 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ayyyy içim istedi. Ellerine sağlık ama kilolar nolacak yaaaaaaaa.
|
|
DENİZKIZI
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 04 Eki 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 5319 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı DENİZKIZI
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ben bunu ,patatesi haşlıyorum önce sonra az yağda kavurup yumurta kırıyorum ve baharatını atıyorum daha az yağ çekiyor bu şekilde ve daha hafif oluyor ama kıymalıda enfes görünüyor eline sağlık canım harika görünüyor
|
|
ilkbahar
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 15 Şub 2008 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 271 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
eline sağlık
|
|
yeşim
Altın Üye Süper Anne Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4345 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ben kıymasız yapıyordum
|
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|