Merhaba Rana Hanım,
Ülkemizde bebek bakımı hakkında çok derin içerikte yazılmış kitaplar yok maalesef. Benim okuduğum kitapların bir çoğu yüzeysel. Ve yine maalesf diyeceğim, bebek bakımı konusundaki kitapların bir çoğu başka dillerden dilimize tercüme edilmiş. Şu anda bir uzman çocuk hekiminin bir grup pediatrist, psikolog ve cerrah ile birlikte ortaya çıkarmak için çalıştıkları bir kitap projesini biliyorum. 2008 ortalarında yayımlanması beklenen kitap gerçekten de içerik açısından çok güçlü. Mümkün olursa ben de bu kitabın bir bölümünü yazacağım,gösterdikleri teveccüh üzerine.
Benim size tavsiye edebileceğim kitaplar önce "What to expect" orijinal adıyla İngilizce olarak yayımlanan sonra da Türkçe'ye çevrilen "Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" ve "Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler" adlı kitaplardır.
Bebeğiniz için bir ürün satın alırken nelere dikkat edeceğiniz,bu ürünleri nasıl ve ne zaman kullanacağınız ile ilgili kitabı yazmak da yine maalesef bana düştü hemen hemen 1,5 yıl önce.
İnternet konusunda ise çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Zira inanılmaz tehlikeli bilgiler dolaşıyor internette. Yazılarını okuycağınız ya da tavsiyelerini dinleyeceğiniz insanların özelliklerine dikkat edin. Tıp ya da bilim insanı olmayan ya da iddialarını bilimsel verilere dayandıramayan insanlara ve internet sitelerine itibar etmeyin lütfen.
Saygılarımla,
Erkin ÜLTANIR
Düzenleyen erkinu - 16 Ara 2007 Saat 18:26