Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo boy da artis yok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKilo boy da artis yok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo boy da artis yok
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 18:55
Sevgili Kadir bey;
Doktorumuzun rutin kontrolu sirasinda oglumuzun (nisan 2008 ;5 yasinda;orcun)mart ayindan beri kilo almadigini hatta biraz dustugunu ve boyunun uzamadigini farkettik.bize calcium sandoz (1 ay gunde 1 tablet) ve zinco (gunde 2 tatli kasigi;3 ay)verdi.
Boyu 110.5 ;kilo 20.300 gr
Cetvelin sinirlari icinde alt sinirda ama sinirlarin icinde;bebekligi boyunca hep %90 larda son 1-2 senedir de %50 lerde dolasan bir cocuk oglumuz
Siz istanbuldayken oglumu muayeneleriniz sirasinda hep bize 1 kofte;2 olcek sut urunu yeterlidir;zorlamayin cocugu derdiniz.bende sabah yumurta ve peynir yediririm;aksam yemegide bir kase yogurt;sut vermek icin zorlamam bazen icer ama son zamanlarda pekte istekli olmadigindan tam bir yogurt kase yemedigi gunlerde oluyordu;(
Yani sizin verdiginiz alt limiti bile tutturamadigimiz gunler ne yazikki oldu..

Degerli vaktinizi daha fazla almak istemem.
Calcium sandozu buyuklerde bile bobrekte tas yaptigi icin pek onermezler ama siz bu konuda ne dusunursunuz ogrenmek istedim.
Siz bu sartlarda bize ne onerirsiniz.
Sizden gelen bilgi esastir zira bizim icin.

Hakikaten sizsiz hicbirseyden emin olamiyoruz;((sizden onay almadan hicbirsey yapmak istemiyorum.

Saygilar

Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 19:25
Kadir bey;
Unuttum belirtmeyi son 1 senedir 20 kilo civarinda;300 aliyor 200 veriyor hep 20 civari;cok dusuk bir kilo olmadigi icin onemsememistim.ama boyda artik uzamayinca size sormak istedim.dogru besleyemiyoruz mu acaba cocugu diye

Klasik gunluk menumuz asagi yukari ayni cunku hep ayni seyleri yemek yemek istiyor
1 yumurta biraz peynir(2 kibrit)
1 muz veya yarim porsiyon kadar farkli meyve cesitleri (kiraz erik vs)
2-3 kofte
3-4 kasik pilav makarna bulgur veya eriste
Antep fistigi 15-20 adet ;badem 2-3 tane
Bir kase sebze yemegi veya corba( haftada 2-3 defa)
1/2 kase yogurt

Tum gun yedikleri bunlar

Genelde benzer seyler yiyor

Tekrar saygilar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2013 Saat 11:17
Bu yaşta; 107cm ve 18 kilo olması gerekirken, baya hızlı gitmiş. Bu sebeple, boy ve kilo almasının durması; NORMALDİR.  Sakın verilen hiçbir ilacı kullanmayın. O ilaçların çocuğunuza, 5 kuruşluk hayrı bile olmayacaktır. Yedikleri, yaşına uygundur. Süt miktarını belirtmemişsiniz. Günlük süt miktarı da 500ml. nin altında olmasın. Üst sınır yok.
Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 10:27
Sevgili Kadir bey;
Sut ne yazikki icirmiyorum,icerse karnim cok agriyor diyor;oda max 1 bardak.inanilmaz gaz yapiyor ve sut icince yemek yedirmem daha da zorlasiyor.
Uht sutleri pek icirmekte istemiyorum isin asli.okul donemi okulda bu sutlerden veriliyor.200cc kadar
Sanirim yogurt miktarini artirmaliyim bu durumda.
Yada kesinlikle sut icmeli derseniz o zaman gunluk sutlere baslayayim dediginiz rakamlarda.
Laktoz entoleransi aile gecmisinde var baba tarafinda.doktorumuza soyledim eger kakasi siviya donusnuyorsa sorun yok demisti.karin agrisi,gaz ve kakada da -eger hakiki dogal inek sutu icerse bayagi bir yumusama ama sivi asla degil ; gunluk sutte renk acilmasi cok hafif yumusama oluyor-Hayvanda direkt inek sutu bulma sansim var ama hem cok karin agrisi yapiyor hemde doktorumuz gunluk sutun daha iyi oldugunu vucuda o kadar kolibasilin girmesinin dogru olmadigini soyledi.
Uht sut vermeyin dediklerinden beri(yaklasik 1.5-2 senedir cocuga sut vermiyorum ;gunde max 1 bardak)
Sanirim buyuk hata yapmisim;((( sanirim 2 seneye yakin emzirmemis olsam ve 3.5 yasina kadar(yuvaya baslangic) cok yogurt yedirmemis olsam bu zamana kadar da dayanamazdi.son 1.5-2 senedir kalsiyumu az almis anlasilan;((
Ne yapmaliyim?

Hakikaten cevabiniz icin coook tesekkur ederim
Saygilar
Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 10:50
Kadir bey
Balik yagi ve minadex konusundaki yorumunuz nedir acaba?

Musade buyurursaniz Ikinci bir sorum olacak konuyla iniltili;
5.5 yasinda 1. Sinifa basliyor bu sene;(
Eylul ayi itibariyle evde sadece aksam ogunu alacak.sabah kahvalti yaptirabildigimi varsaysam 1 bardak sut icirdim diyelim;
Aksama tum gun yemedigini varsayacagim(cok istahsiz ve okul yemeklerinden nefret ediyor;((
Aksam yemegi protein agirlikli olacaktir(kofte bulgur pilavi tarzi)yanina bir lasede yogurt yedirsem sansli olurum kesin;ama bu max ona gunluk yedirebilecegim calcium miktari olacaktir.
Eylul ayi itibariyle bu gidisat eksik beslenme mi olacaktir.
O donem icin bana onerebileceginiz bir vitamin destegi var midir?!

Saygilar

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 12:10
O akıl fukaraları; UHT sütlere laf ederler, ama mamalara laf etmezler. Halbuki, bir sütün mama haline gelene kadar geçirdiği süreçler, UHT sütlerin geçirdiği süreçten kat be kat daha fazladır. Bir süt, süt tozu haline getirilirken bir şey olmuyor ama, süt tozunun ilk adımı olan UHT ne hikmetse, mama imal edilirken zararlı olmuyor... Bu kadar ahmaklık, hainlik,  dünyada görülmüş, duyulmuş değildir. Siz sütü verin de nasıl verirseniz verin.  Unutmayın, ambalajlı sütler, daima açık sütlerden daha sağlıklıdır. Zaten açık sütte alsanız, içmeden evvel, kaynamak mecburiyetindesiniz.
O malum doktorlara inanıp, çocuğuna "ciğ süt" içirenler, sonuçlarınada katlanırlar.
Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 14:48
Cok tesekkur ederim;degerli bilgileriniz icin;
Hakikaten size ulasabiliyor olmak buyuk lux bizim icin

Birde kis sezonu icin vitamin ;balik yagi onerilerini z olurmu?okul donemi istesekte simdiki gibi beslememiz mumkun olmuyor?!?

Tekrar tesekkur ederim bize hemen cevap verdiginiz icin.
Saygilar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 17:16
Omega 3'lerin kanser riskini arttırdığı yazıları, en sonunda bizim gazetelerde de yazılmaya başlandı. Okumuşsunuzdur umarım. Senede 1 defa; Dvit3 ampul içirmeniz yeterlidir. Birde dişlerin çürümesini önlemek için Zymafluor kullansın. Gerisi gereksizdir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.