|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
burak7 ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haz 2015 Saat 13:54 |
hocam merhaba. kızımla ilgili sormak istiyorum izninizle..
kızım 25.5.2012 de, 4,500 gr. 51 cm. doğdu. ilk altı ay sadece anne sütüyle, sonrası ek gıda takviyeli büyüdü. 1 yaş : 14.5 kilo idi. 2 yaş 17 kg. 100 cm. idi. şu an 3 yaşını doldurdu hala 17 kg, boyu da 105 cm.. gelişimi durdu, boyuda sanki artık fazla uzamıyor, her gören çok zayıfladığını söylüyor, gelişimi maksimum seviyede ama hiç kilo almaması normal mi? günlük 500 ml.süt içiyor, iştahsızda değil aslında. (aşırı hareketli olduğunu belirtmek isterim. yaşıtları hızına yetişemiyor) sayenizde hiiçç antibiyotik içmediğimizi, neredeyse ateş düşürücü bile kullanmadığımızı ayrıca belirtir, teşekkür ederim.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O "her goren" ler; ya hesap bilmiyor, yada hic sopa yememisler!!
Insaf, su anda; 7cm boyu uzun, 3.4kg agirligi fazla... 5 yas elbisesi giyer!! O "her goren"lerin, hicbir seyden haberleri yok.. Daha ne kilosu alsin!! Ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetvelinden takibini yapin. Boyle abuk-subuk insanlarin da sacmaliklarina kafa yormayin, gulun gecin.. Zaten: BOYLE insanlarin, OYLE doktorlari oluyor... |
|
![]() |
|
burak7 ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkes et yumağı haline alıştığı için zayıf görüyorlar artık. görünürde gerçekten ince uzun bir kız ama yaşıtlarından daha büyük göründüğü de gerçek. 4-5 yaş elbise giyiyoruz. benim takıldığım koskoca bir yılda bir gram bile almayışıydı.. demekki çok normal. söz bir daha kilo konusunda meşgul etmeyeceğim sizi. sevgi ve saygılarımla...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nasil Buzdolabinin motoru, icerdeki isiya gore bir durup-bir calisiyorsa, insan vucudunda da, kilo almayi kontrol eden bir "Termostat" (Leptin mekanizmasi) vardir.. Asiri kilo alindiginda, olusan yag dokusundan ifraz edilen, "Leptin", beyindeki istah merkezini baskilar. Bu Leptin mekanizmasi calismayanlarda, sismanlik olur.
Bu hadisenin (sismanligin) de; iki tipi vardir... 1- Leptin salgilanmiyordur. 2- Leptin vardir, beyinde Leptin reseptorleri yoktur. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkürler, demek kızımın leptin dengesi iyi:))
bir de hocam size danışmıştım yine, benim ve kızımın verem aşı izi yok, ben küçükken verem geçirmiştim, siz ppd testi yaptırın, aşınızın tutup tutmadığını öğrenin, tutmuşsa 2.aşıda çok derin yara izi kalır demiştiniz. bugün verem savaş dispanserine gittim, kızımın ve benim verem aşı izimizi,n olmadığını ppd testi yaptırmak istediğimi söyledim. artık verem aşısı kalktı, devlet yaptırmıyor, sadece birkez bebeklere yapıyoruz bir daha yok, o yüzden ppd yaptırmanıza gerek yok deyip gönderdiler bizi. ppd özelde yapılır mı? peki kızımın aşısı tutmadıysa ne yani şimdi ömür boyu verem mikrobuna açık mı yaşamak zorunda? hiçbirşey anlamadım be!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben size hep soyluyorum... Bu Turk Devletine hic guven olmaz... Isine geldimi hic test-mest yapmadan millete asi uygular, isine gelmedimi boyle sacmalar!!
Maalesef, Turkiye'de isiniz Allaha kalmistir.. Saglik programlari "Ilmi" degil, "Politik" oldugu surece, boyle sacmaliklarla hep karsilacaksiniz.. Sanki; Turkiye'de Verem'in koku kazinmista, Verem asilari kalkmis mis!! Yarin-obursu gun, bir emir gelir, onune gelene, Verem asisi yaparlar. Dunya'da bir tek; Turkiye'de; "Emir-Komuta Zinciri" ile asi yapilir.. |
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam bu leptini sanirim cogu sisman insanin beyni salgilamiyor bunun icin disardan takbiye hap yada bir besin varmidir yardimci olacak..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Leptin'i; beyin degil, "yag dokusu" salgiliyor...
Ilac olarak, uzerinde calisiliyor, ama beyinde; "reseptor" eksik olanlarda bu ilac da bir ise yaramaz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|