Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alamama ve gelişim geriliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo alamama ve gelişim geriliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alamama ve gelişim geriliği
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2018 Saat 00:06
Kadir bey merhaba. Kızım 8 aylık. Hamileliğimde 35. haftaya kadar herşey normaldi. 35. haftadan sonra bebeğim karnımda hiç gelişmemeye başladı. Kafa, bacak boyu ve karın çevresi hep aynı gözüküyordu. 40. hafta sezeryan ile doğum yaptım doğumdan hemen önce kızımın ultrasonda bütün değerleri 35. haftada gözüküyordu. 2890 gr, 48 cm doğdu. Kilo alımı pek iyi değildi doğduğundan beri. Ama son 2 aydır hiç kilo almıyor. 8 aylık kilosu 7.250 gr. Neden kilo alamıyor olabilir?

Karnımda yaşadığı gelişim geriliği etkilemiş olabilir mi ? Bir de kızım hala emeklemiyor. Yüzüstü koyduğumuzda kollarının üstünde sadece 3-4 saniye duruyor sonra hemen düşüyor. Onun dışında hareketli bir bebek ama yüzüstü durmak istemiyor. Kollarının üstüne kaldıramıyor kendini. Bir yere tuturanarak bıraktığımızda tutunarak ayakta durabiliyor. Sizce gelişiminde bir sorun var mı ? Kilosu çok mu düşük ? Arttırmak için ne yapabilirim ? Kızım sadece anne sütü aldı bugune kadar, 2 aydır da ek gıda alıyor. Doktor alerjiden dolayı kilo alamadığını düşünüyor. Mama başlamamı istedi ama mama verince kızım yeşil kaka yaptı bir daha vermedim. Ek gıda konusunda sizin yazılarınızı okuyarak ilerliyorum. Evde pişen kıymalı yemeklerden veriyorum. Kutu süt denedim fakat anında bütün vücudunda döküntüler oluştu ve 4-5 defa kustu bir daha vermedim.

Uzun oldu kusura bakmayın. Kızımın yine gelişim geriliği yaşadığından çok endişeliyim.8 aylık hala kolları üzerinde kendini kaldıramaması normal mi ? Bu ayda olan diğer bebekler emekliyor çevremde. Karnımda yaşadığı gelişim geriliğinin sağlık anlamında kötü etkisi olur mu ? Bu güçsüzlüğü o yüzden olabilir mi ? Bir de sürekli uyumak istiyor. Çabuk yoruluyor. Biraz oynuyor sonra hemen yatıp uyumak istiyor.
8 aylık 7.250 kilo çok az değil mi ? Neden kilo alamıyor olabilir ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2018 Saat 06:54
Goruyorsunuz degilmi.... Turk doktorlari her bir  b.ka Allerji derler.. Baska da bir halt bilmezler.
Kiziniz, bu TIP bir bebek. Her seyi geriden gelecek ve ufak tefek olacak. Kesin soyunuzun bir tarafinda
boyle bir kimseler var. Telas edilecek bir durum degil. 
750 gram eksigi var.. Dogdugunda; 600gram eksigi vardi.. 
Kesinlikle mama vermeyin, verebilirseniz, azdan baslamak sarti ile, "KUTU" sutlerinden, soguk olarak
verin.  Her 100ml'ye bir kesme seker olacak sekilde, tatlandirabilirsiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2018 Saat 06:54
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.