Merhaba Ozlem Hanim;
Kizim 19 aylik. Aklima takilan sorunumuz su. Kizim disarda kendi yasitlarina karsi kendini savunmuyor. (Savunma derken aynisiyla mukabele degil tabi ki) Onlar onu dovse, isirsa, cimciklese vs yine de kendini onlardan geri cekmiyor yapmamalari icin. Ancak biz ayiriyoruz, ve kizim "anneee aciidiii " diye aglayarak yanima geliyor.
Kendi yasitlarini cok sever, bebek olsun ya da cocuk olsun. Onlarla oynamak istiyor.Ama cocuklar onu sessiz gordukleri icin elinden aliyorlar oyuncaklari filan. (Burda cocuk dedigim kendi yasitlari, buyuk olanlarin da en fazla 6 ay farklari var) Kendi yasitlari arasinda cok sessiz sakin bir cocuk. Uyumlu oldugunu da dusunuyorum. Ama evde oyle degil, sinirlendiginde bana vuruyor, isiriyor, bir sekilde hirsini aliyor almaya calisiyor.
Mesela dun cok guzel oynadi cocuklarla. Kizim o iki cocuga gore bebek. Kizlar 7-8 yaslarinda filandi. Kizlarinda ona ilgisiz kalmamasi hosuma gitti, cokta guzel eglendiler.
Benim anlamadigim neden disarida degil de evde boyle agresif? Ya da bana mi oyle geliyor?Ev onu sıkıyor da disariya cikinca degisik geldigi icin mi boyle davraniyor. Sık sıkta disariya, ya da yasitlari olan arkadaslarinin yanina goturmeye calisiyorum.
Simdiden tesekkurler.
Düzenleyen Elif Hansa - 20 Ağu 2008 Saat 14:35