merhaba özlem hanım
kızımın uyku problemini çözdük gibi direnme yok en azında sanırım bir dönem olan ve geçen şeyler bunlar......banyo sorunumuz da babamız banyoda olduğunda ve ben sakin ve neşeli olduğumda daha sorunsuz geçiyor birde dediğinizi yaptım benim saçımı yıkadı gösterdim nasıl yüzüne su gelmez diye bununda etkisi olmuştur sanırım teşekkür ederim....
benim bebekliğinden beri kafama takılan ama bir türlü netleştiremediğim bir konu var onu danışmak istiyorum.....
siz ve sizin gibi değerli uzmanlarımız genelde çocuğa günde belli bir süre vakit ayırmanın yeterli olduğunu söylüyorsunuz....örneğin günde 1 saat iyi bir süre deniliyor kaliteli olması şartıyla tabi...
ben kızıma kendim bakıyorum bu çok zor ve ayarlanması güç birşey...bebekliğinden beri fiziksel bakımıyla ilgiili şeyleri bile eğlenceye dönüştüren bir anneyim oda kaliteli vakit oluyor bana göre birde bunun yanı sıra ekstra oyun oynayan(evcilik,resim boyama,hamur, kitap okuma,dans,yakalambaç,saklambaç, çocuk şarkıları söyleme, parkta vakit geçirme, dışarda dolaşma market vs vs vs kreş öğretmeni gibiyim nerdeyse:))) bir anneyim....ama çözemediğim konu oyun bittiğinde diyelim ki ben kendime azıcık vakit ayırıcam mesela kitap okuycam bi 15 dakika yada tv izliycem yada internette maillerime bakıcam yada bi arkadaşımla tlf da konuşucam böyle bir durumda kızım beni kesinlikle rahat bırakmıyor, kendi kendine vakit geçirmiyor, ne yapıcam nasıl yapıcam bilemiyorum, böyle bir durumda kızıma ne açıklamalıyım onun kendi kendine vakit geçirmesini nasıl sağlamalıyım çünkü ne denesem faydası yok....bir sürü oyuncağı var sesli şarkılı öğretici eğlenceli,kalemleri sulu boyaları hamurları yani evde vakit geçirebileceği materyalleri fazlasıyla var....ama kzıım ben onunla oynuyorsam oynuyor oynamıyorsam kendisi oynamıyor bir de çok hareketli eli ayağı durmuyor çok ta konuşuyor:) sakin durma durumu sadece tv karşısındayken mümkün onun dışında sürekli hareketli.....bu konuyu bebekliğinden beri çözemedim ve şöyle düşünür hale geldim uzmanlar kaliteli vakit geçirin diyor tamam geçirdik sonra ne yapıcaz kızım kaliteli vakit geçirdik şimdi beni rahat bırak mı diycez diye düşünüyorum komik ama :)))))
halledemediğim için böyle düşünüyorum sanırım yol gösterirseniz çok sevinirim....