|
kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 775 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şub 2025 Saat 22:52 |
İyi akşamlar hocam.. 8 şubat cumartesi aniden sol kulağımda çok şiddetli bir çınlama ve uğultu oldu ...çınlama 10 saniye sonra geçti fakat uğultu devam ediyor..sol kulak ve kafamın sol bölgesinde inanılmaz uğultu var. bazan çok fazla artıyor, dayanamıyorum.. Sesi duymazdan gelip, yokmuş gibi davranamıyorum. Bugün5. gün böyle.. Her sabah geçecek diye kalkıyorum fakat geçmiyor. Hocam bir çok sebebi olabilir diye okudum internetten. Aslında bu uğultu olmadan önce KBB ye gitmeyi düşüüyordum. Kulak kiri var diye düşüüyorum..çünkü ara ara kaşınıyor, sol kulakta dolgunluk hissi ve tıkanıklık oluyor. Durum böyle olunda erteleyemedim. Ama burası küçük bir ilçe bir özel doktor ve bir devlette KBB doktoru var sadece.. Devlet hastanesi bu ayın 27 sine gün verdi. sebebi kulak kiri olabilir mi bilmiyorum.. Ben de vertigo da var.. Fakat şu an normal durumdayım. Atak, baş dönmesi, denge kaybı yok... kiri de kulak küreği ile aldırmayı düşünüyorum ..çünkü diğer yaptıkları işlem veertigomu tetikleyebilir..
ara ara yutkunurken sanki öztaki borusundan garip bir ses geliyor.. sanki yankılı gibi.. Sanırım bir KBB muayene şart... hem uğultu var, hem de vın vın vın sürekli artan azalan fakat hiç durmayan sesler var... ciddi boyutta anemim de var aslında.. bu da mı yapar bilmiyorum. 48 kilo 1,60 boyunda bayanım. yaşım 50...HGB 7,2 ferritin ise 0,7 idi aralık ayında. ilaç verdiler ama kullanmadım... Dayım 5 sene önce yüz felci geçirmişti... Mesela dayımda kulak çınlaması kaldı araz olarak... bir çok KBB ye gitti izmirde ama çaresi yok demişler.. Hatta size de yazmıştım.. Sanırım bende de var, kardeş kardeş yaşıyoruz demiştiniz.. Hocam herhangi bir kafa trav ması geçirmedim. Kendimi çok kötü hissediyorum inanın.. Bazan uğultu çok çok fazla oluyor.. Baş edemiyorum... Bazan kabul edilebilir yükseklikte oluyor uğultular... bir de vın vın vın üstüne... Beyinde zararsız tümörler de yapar diyorlar... hocam sebebi ne olabilir acaba. Tansiyonum yıllardır 10 a 5... Beş gündür ölçüyorum yine aynı...Lütfen bana bir yol gösterin...
Düzenleyen leyli - 12 Şub 2025 Saat 23:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119056 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anemi YAPAR! Mutlaka Demir ilaci kullanmaniz sart.
Ayrica bir "Hemoglobin Elektroforezi" yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 775 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Demir ilaçlarına başlayayım...kulak kiri de uğultu yapar mı hocam? kulağımda doluluk da var
Düzenleyen leyli - 13 Şub 2025 Saat 11:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119056 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapmaz.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bu ayın 27 sinde kbb den randevu bulabildim malesef. Bekliyorum şimdilik. Bugün aile hekimim ile karşılaştık. Ayaküstü kulağımdaki uğultudan bahsettim.. Kalp atışlarını bile kulağımdan duyuyorum dedim. Kulak içi basınçtan kaynaklanıyor olabilir dedi.. Cİddi anlamda anemim de var. o da yapıyor sanırım dedim. Anemi yapsaydı iki kulağınızda da uğultu olurdu ..sizin sadece sol kulakta imiş dedi....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hgb:7.2g/dL cok onemli bir dusukluk!
Mutlaka Hemoglobin Elektroforezi yaptirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|