Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kendim için kolonoskopi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendim için kolonoskopi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
slmkzlgul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı slmkzlgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendim için kolonoskopi
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2024 Saat 20:37
Değerli hocam iyi akşamlar, öncelikle mutlu,huzurlu bir yıl temenni ederim.

Hocam benim iki hafta önce bir mide ağrısı problemim başladı. Ağrıyla birlikte halsizlik ve ne yersem tıkanma şikayetim vardı. Nexium verilmişti daha önce olduğunda onu içtim ancak düzelmedi.
Sonra sizin yazılarınızda famodin okumuştum. Onu kullanmaya başladım iyiye gitmeye başladı.
O arada bir gastroentereloji prof.una gittim. Endoskopi yapmamız gerektiğini söyledi ve bir yığın tahlille ultrason istedi.
Birde dışkılamam sarı renge dönmüştü o süreçte. Yumuşak kıvamlıydı. 
Ultrasonda safra kesemde iki taş çıktı büyüğü 1.5 cm. Birde hafif çamur. Kan tahlillerim gayet iyi ancak sadece ferritinim 9.3 çıktı. Birde gaitada gizli kanama tespit edildi.(Son bir haftada hiç et yemedim) bunun üzerine doktor hemen endoskopi ve kolonoskopi yapmamız gerektiğini söyledi ancak açıkçası çok ikna edici gelmedi. Bende başka bir dahiliye dr una gittim görüş almak için. O bana gaitada gizli kan pozitif çıktığı için artık hiçbir doktorun o riski almayacağını herkesin kolonoskopi yaptır diyeceğini söyledi. Kendi fikri ise şu yönde oldu; famodinle iyileşen bir mide rahatsızlığına ben endoskopi yapmam dedi. Kolonoskopi içinde yaptırma diyemem ama çok stres yapma bi ara yaptırırsın, kansızlığın yok sadece ferritinin biraz düşük bu normaldir dedi.
Ben son fikri sizden almak istiyorum. Annemin dedesi kolon kanserinden vefat etmiş. Ben 32 yaşında bir kadınım boyum 1.65 kilom 80. Sizce bu işlemlere gerek var mı ? Safra kesesindeki taşlar bir sorun teşkil eder mi ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118269
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2025 Saat 10:00
Dünya'da bir tek bazı Türk doktorları SALAK OLDUKLARI İÇİN, Hgb yerine "Ferritin'e" bakarak sözüm ona 
anemi teşhis ederler. Bu tamamen, şarlatanlıklarının kılıfıdır.
Siz Hgb değerinize bakın. Hgb:12 altı ise, bir anemiden bahsedilebilir.
Gaita da "gizli kan"???  Eşinizin gaitasını da o laboratuvara gönderin, bakalım ne çıkacak!!
Tam bir tuzak içindesiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı slmkzlgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 6 Saat 1 Dakika önce Saat 12:35
Hocam bunlar artık öyle bir hale gelmiş ki!! Yerlerinden kalkıp hastayı elle muayene bile etmeden endoskopi kolonoskopi diyorlar.

Hocam ne olur bana yardımcı olun üç doktora gittim üçü de aynıydı. Birde prof. lar sözde. Neyim var diyorum sence neyin var diye cevap veriyor.

Çok uzatmadan size belirtilerimi anlatmaya çalışacağım. Hocam önce mide ağrısıyla başlamıştı o sürede sarı ve yağlı kıvam olarak tip 6 ya yakın dışkılamada vardı. Famodin iyi geldi ancak şöyle ataklar yaşıyorum son iki aydır; gözlerim kararıyor, başım dönüyor gibi hissediyorum soğuk soğuk terleme başlıyor. Mide bulantısı da eşlik ediyor tabi. Sonra bir anda dışkılama hissiyle tuvalete koşuyorum ve dışkılama tarif ettiğim gibi, aynı zamanda kötü kokulu oluyordu. Sonra 3-4 gün çok halsiz şekilde yatıyorum birşey yiyip içmek canım istemiyor. Bu geçen hafta size yazdıktan sonra yine olunca bu kez başka doktora gittim. Hiç bir fikir yürütmeden endoskopi kolonoskopi dedi. Yaptırmak istemediğimi söyledim. Bunun üzerine o zaman ilaç yazıyorum bakalım takip edelim dedi. Panto 40 mgx2, motis 10mgx4 ve gaviscon yazdı. İçlerinden sadece pantoyu günde bir kez olacak şekilde alıyorum.

Hocam bana öyle geliyor ki benim sorunum safra kesesi ile ilgili. Herhangi bir ağrı yaşamadım sağ tarafımda belirgin şekilde ancak taş olduğunu biliyorum(1.5cm) ve az miktarda çamur. Mide bulantısı çok yaşıyorum yağlı bişey yediğimde. Ursactive yazmışlardı bu arada doktorlardan biri son 3 gündür onu kullanıyorum daha rahat hissediyorum. Fakat bu sabah yine sarı dışkılama devam ediyor sadece kıvamı toparlandı normal kıvamda ancak sarı ve yağlı.
Amilaz-lipaz-karaciğer tüm kan değerlerim normal. Bu göz kararmaları bir anda gelen dışkılama hissiyatı, rengi ve yağlı oluşu, öyle bir hal geldiğinde günlerce iştahsız şekilde yatıyor olmam şuan sorunum. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı slmkzlgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 51 Dakika önce Saat 12:45
Bu arada açlık kan şekerim 95, tokluk kan şekeri 100.
Bilirubin vs diğer tüm değerler normal.
Şayet doğru bakmayı becerebildilerse ultrasonda pankreasta kitle görünümü yok.
Diyet yapıyorum diyet haricinde sebepsiz kilo verme yok.. ki bu ara o kadar çok yiyeceği yasakladı ki gittiğim doktorlar kilo vermesem sorun olur asıl.(yağlı yiyecek yasak, yumurta yasak, kırmızı et yasak, çikolata yasak, meyve yasak. Ne yiyeceğim onu da anlamadım!)
Bunlara rağmen hala bana “yani bilemeyiz belki ciddi bir durum olabilir endoskopi kolonoskopi yapmadan net konuşamayız” diye söyleyip paniğe sürükletiyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.