Kendim için kolonoskopi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
slmkzlgul
Üye Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2024 Saat 20:37 |
Değerli hocam iyi akşamlar, öncelikle mutlu,huzurlu bir yıl temenni ederim.
Hocam benim iki hafta önce bir mide ağrısı problemim başladı. Ağrıyla birlikte halsizlik ve ne yersem tıkanma şikayetim vardı. Nexium verilmişti daha önce olduğunda onu içtim ancak düzelmedi. Sonra sizin yazılarınızda famodin okumuştum. Onu kullanmaya başladım iyiye gitmeye başladı. O arada bir gastroentereloji prof.una gittim. Endoskopi yapmamız gerektiğini söyledi ve bir yığın tahlille ultrason istedi. Birde dışkılamam sarı renge dönmüştü o süreçte. Yumuşak kıvamlıydı. Ultrasonda safra kesemde iki taş çıktı büyüğü 1.5 cm. Birde hafif çamur. Kan tahlillerim gayet iyi ancak sadece ferritinim 9.3 çıktı. Birde gaitada gizli kanama tespit edildi.(Son bir haftada hiç et yemedim) bunun üzerine doktor hemen endoskopi ve kolonoskopi yapmamız gerektiğini söyledi ancak açıkçası çok ikna edici gelmedi. Bende başka bir dahiliye dr una gittim görüş almak için. O bana gaitada gizli kan pozitif çıktığı için artık hiçbir doktorun o riski almayacağını herkesin kolonoskopi yaptır diyeceğini söyledi. Kendi fikri ise şu yönde oldu; famodinle iyileşen bir mide rahatsızlığına ben endoskopi yapmam dedi. Kolonoskopi içinde yaptırma diyemem ama çok stres yapma bi ara yaptırırsın, kansızlığın yok sadece ferritinin biraz düşük bu normaldir dedi. Ben son fikri sizden almak istiyorum. Annemin dedesi kolon kanserinden vefat etmiş. Ben 32 yaşında bir kadınım boyum 1.65 kilom 80. Sizce bu işlemlere gerek var mı ? Safra kesesindeki taşlar bir sorun teşkil eder mi ?
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118148 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Dünya'da bir tek bazı Türk doktorları SALAK OLDUKLARI İÇİN, Hgb yerine "Ferritin'e" bakarak sözüm ona
anemi teşhis ederler. Bu tamamen, şarlatanlıklarının kılıfıdır. Siz Hgb değerinize bakın. Hgb:12 altı ise, bir anemiden bahsedilebilir. Gaita da "gizli kan"??? Eşinizin gaitasını da o laboratuvara gönderin, bakalım ne çıkacak!! Tam bir tuzak içindesiniz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|