Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2010 Saat 22:51
merhaba Kadir bey,
 ilk hamileliğimde planlı olmasına rağmen eksik test istemiş dr. ve hamile kaldığımda rubella değerim "0" çıktı. riskli hamilelik geçirdim. şimdi 18 aylık olacak kızım, bu aşıyı yaptırmamda kızım açısından sakınca olur mu?

kızım sütü şekersiz tüketiyo, fakat çevreden şekersiz sütün kemik erimesine neden olabileceğini söylediler, gerçeklik payı var mıdır?
teşekkür ederim şimdiden...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2010 Saat 10:13
Rubellanın nesi "0" çıktı... Eğer Rubella antijeni bakıldı ise (ancak hastalık anında  yüksek çıkacağı için sizde bakılması  saçmalık) sıfır çıkması doğal ..Sizde "ANTİKOR"  bakılması gerekirdi. Eğer Antikor bakıldı ise ve "0" çıktı ise aşı olabilirsiniz, kızınıza da bir zararı yok, zira 1 yaşından sonra,Kızamık aşısı ile birlikte "Kızamıkçık" aşısıda oldu. KKK aşısı, "-Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak- aşısıdır) .Yapılırsa sizede aynı aşı yapılacak.Sadece hamileliğin ilk 4 ayında canlı aşılar yapılmaz.  ..Şekersiz süt kemik erimesi yapmaz, tamamen uydurma.. Keyfiniz nasıl isterse öyle için/içirin, ama ideal olan soğuk ve şekersiz süte alışması.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2010 Saat 10:19
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2010 Saat 17:48
süt cevabı için teşekkür ederim,
rubella hamileliğimin 2. ayında yapılan tarama testinde çıktı ve dr. bakar bakmaz bağışıklığın yok rubellaya, bu virüsten etkilenirsen ilk aylarda çocuğun %90 sakat (sağır, kör, kalp sorunlu, sinir siztemi hastalıkları vs)olma ihtimali var dedi. zaman geçtikçe azalıyomuş bu risk. her ay bu testi yaptırdım virüs taraması gibi, hasta oldum mu olmadım mı diye...yaptırsam iyi olur o zaman sanırım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 10:24
Her ay bu testi  yaptırmanız, sadece laboratuvara fayda sağladı. İşin doğrusu, siz hamilelik süresince "Kızamıkçık" olsa idiniz, emin olmak için,  bu  testin yapılması olacaktı.. Siz farkına varmadan Kızamıkçık geçiremezdinizki, neyse... Bundan sonraki hamileliklerde başınızın rahat olması için aşınızı olun. Doğrudan çocuklara yapılan KKK aşısını olmanız, en kolay yoldur. Tek "Kızamıkçık" aşısı bulmanız zor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eyl 2010 Saat 16:15
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.