Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kekeleme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKekeleme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Kekeleme
    Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 23:33

Merhaba Özlem Hanım,

Oğlum şuanda 27 aylık.  Konuşmaya erken başladı 1 yaşındayken cümleler kuruyor soru soruyordu, şimdiye kadar ki gelişimide bu yönde iyi gitti. Şuanda 10 a kadar rahatlıkla sayıyor, birkaç rengi tanıyor, ingilizce ismi ve nasılsın sorularına cevap verebiliyor buna benzer şeyleri herşeyden önce kendini iyi ifade edebiliyor. Ancak 5 gün önce kekelemeye başladı anne demeye çalışırken bile aaaaannnnnnn diyor bazen kalıyor sinirleniyor susuyor bazende devamını getiriyor çok sıklıkla her konuşma başında takılmaya başladı. Böyle konularda etrafınızda mutlaka bilir kişiler vardır takdir edersiniz nazar dediler, korkumu yaşadı dediler vs. Doktoruna danıştım o da psiklojik olabileceğini söyledi 3 yaşına kadar düzelmezse bir psikologtan yardım almam gerekiyormuş. Ama ben o kadar  uzun süre beklemek istedim ve size danışmamın faydalı olacağını görüşündeyim.  Oğluma ben bakıyorum gün içinde her anne gibi elimden geldiğince ilgileniyorum mutlaka hergün bir konu üstünde durup öğrenmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. Acaba yanlışmı yapıyorum öğrensin diye baskımı hissediyor üstünde. Bebekliğinden beri seslerden korkan bir çocuk ayrıca şimdi bile dışardan bir ses gelsin anne korktum ses nerden geldi diye yanıma geliyor. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.
İyi çalışmalar

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:55
kekelemek bazen aklından geçen düşünce hızına konuşma hızının ve kelime dağarcığının yetememesi sonucu olabilir. konuşmaları hızlanıp keli
me dağarcıkları arttıkça kendilerini daha kolay ifade edecek ve kekelemeyeceklerdir. ancak bu konu üzerinde durmanız kekelemeyi pekiştirir. bu konu üzerinde durmaz ve önemsemezseniz ve ggziliden bile olsa ilgilenmezseniz geçtiğini göreceksiniz
özlem
Yukarı Dön
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 12:11

teşekkür ederim özlem hnm

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.