Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 00:40 |
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 00:42 |
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 10:44 |
sağol canım
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
DENİZKIZI
Elmas Üye
Kayıt Tarihi: 04 Eki 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5319
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 13:50 |
eline sağlık harika görünüyor
hamuru nasıl yapıyorsun anlatmamışsın
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 14:02 |
Teşekkür ederim Özlem
Erişte yaptınmı bilmiyorum,hamuru mantı hamuru gibi katı yoğurup mantı yufakası gibi ama birazcık kalında olur,açıyosun..Keserken yapışmasın diye ya kurutuyosun hafif,bizim oralarda sac üzerinde birazcık pişirirler..Yufkayı ikiye bölüp üst üste koyuyosun varsa başka hazırda yufka bi yufka daha koyabilirsin..1.5 -2 cm şeritler halinde kesiyosun hamuru,eriştede bu şekilde yapılır ama erişte düz kesilir,kaypak üçgen şeklinde kesilir..Bir gün yaparsam resim eklerim
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 14:04 |
Ama bu kışlık hazırlanır yapılır ve kurutulur..Normalde bunu mantı hazırlar gibi yaparız,yine kare kare keseriz,içine peynir veya çökelek koyar üçgen kapatırız mantı gibi haşlar servis yaparız Esas kaypak budur bu kışlık olan hemen elinin altında bulunur
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 14:47 |
canım bana sorduysan o sorunun cevabı bende yok ama Emine usta anlatır sana
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 14:48 |
emine Yazdı:
Teşekkür ederim Özlem
Erişte yaptınmı bilmiyorum,hamuru mantı hamuru gibi katı yoğurup mantı yufakası gibi ama birazcık kalında olur,açıyosun..Keserken yapışmasın diye ya kurutuyosun hafif,bizim oralarda sac üzerinde birazcık pişirirler..Yufkayı ikiye bölüp üst üste koyuyosun varsa başka hazırda yufka bi yufka daha koyabilirsin..1.5 -2 cm şeritler halinde kesiyosun hamuru,eriştede bu şekilde yapılır ama erişte düz kesilir,kaypak üçgen şeklinde kesilir..Bir gün yaparsam resim eklerim |
yazmış bile hamur ustası
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|